Benicarló constitueix un Consell de Formació Professional «per adequar i equilibrar l’oferta formativa i la demanda de les empreses»

Benicarló constitueix un Consell de Formació Professional «per adequar i equilibrar l’oferta formativa i la demanda de les empreses»

Avui s’ha constituït a Benicarló el Consell Territorial de Formació Professional Ports-Baix Maestrat, un òrgan promogut per la Conselleria d'Educació i la Conselleria d'Economia Sostenible per tal d’establir mecanismes de coordinació entre l’àmbit de la formació educativa i els sectors productius, i acostar així la Formació Professional a les necessitats de les empreses de la zona.

El secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, ha assegurat que «no és casual que l’acte s’haja fet a Benicarló, que és la ciutat on ja tenim un Centre Integrat de Formació Professional i on ja treballem conjuntament les dos parts de l’administració implicades, Economia i Educació».

«Ara —ha remarcat Nomdedéu—, amb aquest Consell Territorial volem anar més enllà per crear una estructura que ens permeta saber quines són les necessitats reals de les empreses del territori i així poder adequar la formació».

El director general de Formació Professional, Manuel Gomicia, ha constatat que aquest Consell «serà una ferramenta molt útil i suposarà un pas endavant molt important a l’hora d’adequar i equilibrar l’oferta formativa i la demanda de les empreses».

Una vegada constituït el Consell, ara començaran a convocar-se les reunions tècniques per a coordinar el treball entre les empreses i els centres educatius.

Relacionados  Els 'Premis Maestrat Viu 2024' serán a l’ermita dels Socors de Càlig