Benicarló lliura els Premis Literaris i consolida la seua aposta pel talent i la creació literària

Benicarló lliura els Premis Literaris i consolida la seua aposta pel talent i la creació literària

El Magatzem de la Mar va acollir dissabte l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2021.

Benicarló va viure dissabte una nova edició dels Premis Literaris, la sisena ja, en un acte presidit per l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, que va comptar amb la presència de la diputada de Cultura, Ruth Sanz, la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de la Universitat Jaume I, Carmen Lázaro, i representants del món acadèmic i cultural (com l’Acadèmia Valenciana de la Llengua o Acció Cultural del País Valencià), a més de la Corporació Municipal i alcaldes i regidors dels pobles veïns.

L’acte, que va comptar amb l’acompanyament musical del Cor da Capo de Benicarló, va estar conduït magníficament per Irene Rodrigo, divulgadora literària i comunicadora, que va dialogar amb els guanyadors sobre les seues obres per tal d’apropar-les al públic.

Tal i com es va anuniar el passat dilluns, els guanyadors de l’edició d’enguany han estat Laia Codina i Sílvia Tarragó en la categoria de Premi d’Àlbum Infantil Il·lustrat; Mariano Casas en Narrativa Juvenil; Constantino Armesto i Sara González en la categoria de Divulgació Científica; i Josep Bernabeu i Maria Tormo en la categoria de Cuina, Salut i Sostenibilitat.

L’alcaldessa de Benicarló va destacar el fet que «aquests premis són una magnífica oportunitat per posar en valor el talent de tants i tants creadors» i ha subratllat «el compromís de l’Ajuntament amb la cultura, que al cap i a la fi és allò que més ens uneix i més ens identifica».

Xaro Miralles va aprofitar l’entrega de premis per a anunciar que la posada en funcionament de la nova Biblioteca Manel Garcia Grau serà un «pilar fonamental en la dinamització de la cultura i la literatura a Benicarló» i va remarcar que a la nova Biblioteca «tindran cabuda la promoció i la difusió, però també el talent i la creació i, el que és més important, l’aprenentatge i el progrés de la nostra societat».

Relacionados  Exposició ‘De temor i seda. Els talaies de la costa’ a Benicarló

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Pedro Manchón, va destacar que «a Benicarló consumim cultura al temps que regalem la que nosaltres mateix fabriquem» i va posar en valor la capacitat creadora de la ciutat en camps tan diversos com el teatre i la dansa, la poesia, l’art, la pintura i l’escultura, les tradicions o la gastronomia. «Ho tenim tot i ho podem tot, si volem i ens posem», va concloure.

La diputada de Cultura de la Diputació de Castelló, Ruth Sanz, va assenyalar que «ningú pot negar que Benicarló s’ha convertit en una població de referència a l’àmbit cultural a les comarques de Castelló» i va subratllar que «els Premis Literaris són un exemple de bon fer».

Finalment, la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de la Universitat Jaume I, Carmen Lázaro, va reiterar el suport de la Universitat als Premis i va remarcar la importància d’apropar la investigació a la ciutadania. «Posar a l’abast de la societat els avanços científics és una obligació de la universitat», va remarcar.

El Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2021 han comptat amb el patrocini d’Ineos Composites, IFF i Caixa Benicarló, a més de la col·laboració de la Diputació de Castelló, la Universitat Jaume I i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Onada Edicions serà l’encarregada d’editar les obres guanyadores, que veuran la llum la pròxima primavera.