Benicarló senyalitza 34 punts negres per a reduir l’abandonament incontrolat de residus

La recollida dels residus abandonats ha suposat per a l’Ajuntament un cost de 100.000 euros. En els últims dos anys s’ha duplicat el número de registres d’abandonaments incontrolats.

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benicarló ha instal·lat cartells informatius en 34 punts negres del terme municipal per evitar l’abandonament de residus urbans incontrolats, una pràctica incívica que s’ha incrementat en els últims mesos i que ha suposat, de moment, un cost de 100.000 euros a l’Ajuntament.

La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, ha constatat que «ni tan sols les mesures restrictives per fer front a la covid han estat capaces de reduir l’abandonament de residus, i ens trobem que en només dos anys s’ha duplicat el número de registres d’abandonaments incontrolats».

Filo Agut ha insistit que «els residus que no podem dipositar en els contenidors, cal portar-los a l’ecoparc o posar-se en contacte amb el servei gratuït de recollida de voluminosos al 964 461 253».

Cal recordar que les sancions per abandonaments de residus és de fins a 30.050 euros, segons la Llei de residus de la Comunitat Valenciana.

El cost de la cartelleria l’ha assumit l’empresa concessionària d’acord amb el clausulat del contracte.