Castelló difon els aforismes de Fuster amb 2.000 sucres a les cafeteries i bars

Castelló difon els aforismes de Fuster amb 2.000 sucres a les cafeteries i bars

La Regidoria de Foment del Valencià i el Gremi de Forners sumen forces per visibilitzar les frases més célebres de l’escriptor als establiments de la ciutat.

 

La Regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià de l’Ajuntament de Castelló tanca l’any Fuster amb la col·laboració amb el Gremi de Forners de distribuir 2.000 sobres de sucre amb aforismes de l’escriptor de Sueca com a cloenda de les commemoracions a Castelló del centenari del seu naixement. La iniciativa arribarà a 50 establiments amb forn i cafeteria adscrits al Gremi des d’aquest dilluns i fins que s’acabe l’any.

El regidor de Foment del Valencià, Francesc Mezquita, que ha presentat la campanya juntament amb el Mestre Major del Gremi de Forners, César Solsona; la secretària, Susana Pérez; i el tresorer, Arturo Barreda; ha destacat,

La ciutat està compromesa amb la llengua i amb la cultura, i aquest any, en què es celebra a Fuster, encara més, celebrant a través de les seues paraules la llengua, enfortint-la als carrers i en el seu ús social i portant-la a tots els àmbits de la vida quotidiana, des del café del matí, de la mà del gremi de Forners de Castelló.

El Mestre Major del Gremi ha assenyalat,

Aquesta col·laboració és important per portar a tots els establiments de Castelló una part de la cultura i a la vegada donar a conéixer el treball dels agremiats.

Durant 2022, declarat Any Fuster per la Generalitat amb motiu dels 100 anys del naixement de l’assagista, historiador, activista cultural i poeta, Castelló ha acollit un extens programa d’activitats i iniciatives municipals per donar a conéixer la seua obra i llegat a la ciutadania.

La ciutat li ha dedicat un carrer en el seu centenari, a més d’editar el llibre ‘Joan Fuster i la Fundació Huguet’, de Vicent Pitarch; i, en clau musical, Castelló va viure l’estrena de l’espectacle ‘Diuen Joan Fuster tot i no ser-ho’, del Leo Tejedor Quartet amb aforismes i textos curts a ritme de jazz, a més de participar en el gran Concert per la Llengua del 25 d’Abril a la plaça de bous.

Relacionados  Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla 2024 Vila-real

La difusió dels aforismes han centrat les celebracions del darrer trimestre, amb la col·locació de les frases més cèlebres als mupis i aparadors publicitaris per tots els districtes de la ciutat i a la façana de Menador Espai Cultural; i ara, a més de 50 cafeteries i panaderies de tot Castelló.