Castelló licitarà el futur pàrquing públic al costat de Renfe amb 208 noves places

L'alcaldessa destaca la importància d'aquesta actuació que dignificarà aquest espai i donarà resposta a les demandes ciutadanes.

 

L’Ajuntament de Castelló té previst aprovar demà en Junta de Govern Local el projecte d’adequació de l’entorn de l’estació intermodal de Renfe per a la seua transformació en un aparcament dissuasiu i per a residents al costat de l’estació de Renfe que comptarà amb 208 noves places. Aquesta actuació suposa la primera fase d’un projecte més ambiciós que implicarà la construcció de més zones d’aparcament i espais públics. Està fase comptarà amb un pressupost de licitació de 480.000 euros, IVA inclòs.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat,

Aquesta intervenció donarà resposta a les demandes dels veïns i veïnes en dignificar una zona ara desordenada i amb deficiències de conservació transformant-la en un espai digne, modern i amb dotacions necessàries com són les noves zones d’aparcament.

Marco ha recordat que, prèviament, l’Ajuntament ha invertit més de 600.000 euros en l’adquisició de les parcel·les que ara seran objecte aquesta actuació. “A aquesta inversió, se sumarà ara una nova partida de 480.000 euros per a l’execució del projecte”, ha indicat.

Cal recordar que, per a això, l’Ajuntament de Castelló va sol·licitar la inclusió d’aquesta actuació dins del Pla Provincial d’Obres i Serveis Castelló Avança de la Diputació i que, per això, ha rebut una subvenció per l’import total del projecte.

El regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha explicat,

El projecte contempla la millora de l’accessibilitat dels espais públics d’aquesta zona de la ciutat, creant zones d’aparcament dissuasius que fomenten la mobilitat sostenible i que també comptarà amb nous aparcaments per a residents.

López ha indicat que els treballs es duran a terme en parcel·les del sector Crémor, al costat de l’estació de Renfe, amb accés pel carrer camí Vell de l’Alcora.

Les actuacions previstes és aquesta primera fase d’adequació de l’entorn de Renfe inclouen obres d’urbanització de vials, places d’aparcament, zones per als vianants i zones verdes, així com la instal·lació d’enllumenat públic, xarxa de drenatge basat en sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS), instal·lació de xarxes de sanejament, preinstal·lació de recàrrega de vehicles elèctrics, xarxa de reg, jardineria i mobiliari urbà.

Està previst que la licitació d’aquest projecte s’aprove en la Junta de Govern Local de demà amb un pressupost de 396.694,21 euros més 83.305,78 d’IVA.

El projecte preveu la construcció d’un aparcament dissuasiu i per a residents en les parcel·les de titularitat municipal adquirides i que compten amb una superfície total de 9.800 metres quadrats. La superfície d’actuació és d’uns 7.200 metres quadrats en la qual es generarà un total 208 places d’aparcament, de les quals sis places seran reservades per a persones amb mobilitat reduïda i altres cinc de reserva per a vehicles elèctrics. Cal recordar que el projecte global contempla una actuació sobre 20.000 metres quadrats.