Castelló reitera a Territori la necessitat que el PAT facilite el creixement industrial

López demana que el document final contemple les al·legacions i servisca per a recuperar i facilitar l'augment de sòl industrial

L’Ajuntament de Castelló ha reiterat davant la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat la necessitat que la versió final del Pla d’Acció Territorial (PAT) servisca per a recuperar i facilitar l’augment del sòl industrial en el futur desenvolupament de la zona logística al costat del Serrallo. El regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha participat aquest dimarts en una reunió amb la secretaria autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inma Orozco, i la directora general de Política Territorial i Paisatge, Rosa Pardo, mantinguda al costat de representants de l’Ajuntament d’Almassora i de l’Autoritat Portuària de Castelló.

En la trobada, López ha transmés la necessitat que el PAT “siga una eina pensada per al futur desenvolupament logístic i industrial», de manera que permeta augmentar el sòl industrial que va haver de ser reduït en el Pla General Estructural en compliment de la Declaració Ambiental Territorial i Estratègica (DATE).

Cal recordar que l’Ajuntament va presentar al·legacions a la versió inicial del PAT amb l’objectiu de recuperar sectors i facilitar l’ampliació de sòl industrial per a la ciutat que va haver de reduir-se atesa la DATE. En aquestes al·legacions, el consistori va sol·licitar definir en el PAT com a ‘àrees d’oportunitat’ als denominats sectors Litoral i Senillar que van haver d’eliminar-se del Pla General Estructural i que es prevegen possibles escenaris futurs pels quals es possibilite l’ampliació de sòl destinat a sectors logístics i industrials, “amb la finalitat que no queden impedides futures ampliacions per a l’impuls de l’activitat logística i econòmica de la zona de l’àmbit del Serrallo”, va explicar López.

Segons es va valorar en les al·legacions presentades, la importància que el PAT atorga a l’entorn portuari i als sectors logístics i d’indústria pesant del polígon del Serrallo com a àrea de nova centralitat d’activitats econòmiques, és contradictòria amb la previsió del PAT que el sòl al voltant d’aquesta àrea es classifique com no urbanitzable protegit, havent d’existir una certa flexibilitat que poguera permetre altres escenaris futurs. Sobre el Serrallo, també es demana estudiar el perímetre de protecció d’aquest.

Quant als sectors Litoral i Senillar, arran de l’anàlisi del terme municipal per a l’elaboració del nou Pla General, s’han detectat com uns àmbits que podrien ser estratègics per al desenvolupament del municipi. Així, i sobre la base de l’al·legació presentada, es considera que poden contribuir a millorar el seu entorn, evitant l’efecte pantalla que forma actualment l’edificació de primera línia de costa, millorant el teixit viari ja executat amb tots els serveis i amb edificació consolidada i permetent la implantació d’activitats de tipus turístic que dinamitzen i permeten l’obtenció, preservació i posada en valor dels parcs públics. Una altra possibilitat podria ser incloure’ls dins del PAT com a ‘Teixits residencials de baixa densitat externs a la ciutat compacta’.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *