Compromís exigeix un canvi de model energètic que siga just, sostenible i arrelat al territori enfront de la MAT

Representants municipals de la coalició insten al govern d'Espanya a realitzar una avaluació rigorosa del projecte de línia aèria elèctrica de molt alta tensió Morella- Almassora i que se n'evite el finançament amb fons europeus

Regidores, regidors i diputats provincials de Compromís a la Plana Alta exigeixen un canvi de model energètic que siga just, sostenible i arrelat al territori, enfront del model «desfasat» de transport massiu d’energia «que promouen els oligopolis i que es tradueix en una cicatriu de destrucció al nostre territori que es diu MAT».

Així ho han mostrat en una reunió que ha tingut lloc en Vilafamés, on el portaveu de la coalició a la Diputació de Castelló, Ignasi Garcia, ha defensat la necessitat d’implantar «un model energètic descentralitzat, en xarxa, que cree llocs de treball vinculats a pimes i micropimes arrelats al territori». En aquesta trobada s’ha posat en comú la necessitat «que l’estratègia de la transició energètica siga justa, sostenible i que, sobretot, no siga un atac cap al territori i que hi haja un canvi de model energètic».

Aquest és el posicionament de la coalició valencianista, que insta al Govern d’Espanya a realitzar una avaluació rigorosa del projecte de línia aèria elèctrica de molt alta tensió Morella- Almassora, tal com es reflecteix a la proposta de Declaració Institucional a la Diputació de Castelló, que no va trobar el suport dels grups per dur-se al plenari.

Aquesta proposta de Compromís també demana restringir l’accés als programes de finançament derivats dels fons Next Generation a aquells projectes energètics «que no respecten ni assumisquen el conjunt de compromisos respecte a l’emergència climàtica i als principis que promou l’Agenda 2030».

Els representants dels municipis afectats pel traçat de la MAT, com és precisament el cas de Vilafamés i de Borriol, han rebut el suport dels companys i companyes de la coalició. En aquest sentit, l’alcalde de Borriol, Hèctor Ramos, ha insistit en la postura de Compromís respecte a aquesta «amenaça per al territori»: «No volem un canvi de traçat, el que volem és que el Ministeri escolte els pobles de Castelló i paralitze el projecte de MAT».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *