Compromís per Alcalà i Alcossebre ha sol·licitat una Junta de portaveus per tal de crear «una postura d’Ajuntament de cara al macroprojecte solar Magda»

Aquest macroprojecte, impulsat per empreses estrangeres, ocuparà una superfície de més de 4,72 milions de metres quadrats i afectarà 13 municipis, entre ells, Alcalà de Xivert, on es preveu la construcció de part de les 143 torres d'alta tensió de 48 metres d'alçada que han de transportar l'energia generada.

No obstant això, el que preocupa és el macroprojecte en conjunt, per la seua extensió, per l’afectació que tindrà al paisatge i territori, i per les conseqüències mediambientals que se’n derivaran, que afectaran a tota la província de manera global.

«Volem energia verda», ha afirmat la portaveu de Compromís a Alcalà, Maria Sorlí, «però aquest no és el camí. Cal avançar cap a l’autoconsum, la creació de parcs per al consum de proximitat i la creació de Comunitats Energètiques Locals”.

En aquest sentit, Sorlí es felicita per la propera creació de la primera Comunitat Energètica Local al municipi d’Alcalà de Xivert, fruit de l’aprovació en Ple d’una proposta realitzada pel grup municipal Compromís per Alcalà i Alcossebre.

Per tot això, Sorlí ha sol·licitat avui la convocatòria extraordinària i urgent d’una Junta de Portaveus dels grups que formen part del consistori, amb la intenció de conèixer el parer dels tècnics municipals, proposar al·legacions i poder crear un front comú, com a Ajuntament, on tots els partits polítics vagen de la mà.

«Este és un tema molt greu. Ací no caben mirades partidistes, ni medalles individuals. Cal anar tots a una, fer la màxima força possible per racionalitzar el tema de l’energia i avançar cap a un model més sostenible, fugint de bombolles que només enriqueixen a uns pocs», ha conclòs Sorlí.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *