Compromís per Vila-real fa costat el manifest «Per un Estadi de la Ceràmica en valencià»

La portaveu de Compromís, Maria Fajardo, afirma que el grup municipal durà al Ple "les reivindicacions de l'Associació Cultural Socarrats de Vila-real, la Congregació de Lluïsos de Vila-real, la Penya Cèltic Submarí i el Centre Excursionista de Vila-real".

 

Després de converses entre representants d’estes associacions i Compromís per Vila-real, el portaveu adjunt de Compromís per Vila- real, Santi Cortells, ha registrat una moció per al Ple ordinari de desembre on es demana que l ‘Ajuntament de Vila-real faça costat al manifest de l’Associaci ó Cultural Socarrats de Vila-real, la Congregació de Lluïsos de Vila-real, la Penya Cèltic Submarí i el Centre Excursionista de Vila-real.

Altrament, la portaveu, Maria Fajardo, ha recordat que hi ha tot un marc legal en què estes reivindicacions són adients i hi tenen cabuda,

La Llei d’Ús i Ensenyament del valencià, el Decret 145/1986 de la Generalitat Valenciana, el Reglament municipal per a la normalització lingüística de l’Ajuntament de Vila-real, especialment l’article 6.2 i el 9.2 són el marc legal actual. El Reglament municipal per a la normalització lingüística de l’Ajuntament de Vila-real, en l’article 6.2 assenyala que les inscripcions o retolacions que identifiquen béns de propietat municipal, com ara vehicles, maquinària, immobles o utillatge en general, s’escriuran únicament en la forma oficial valenciana.

Fajardo, a més assenyala,

D’altra banda, l’article 9.2 del Reglament indica que l’Ajuntament de Vila-real instarà els organismes que hagen de col·locar rètols o indicacions al terme municipal perquè ho facen oficialment en valencià.

Per tot això- la portaveu de Compromís per Vila-real, Maria Fajardo– diu que, «obeint el mandat constitucional de totes les regidores i regidors, l’obligació de l’Ajuntament és ajudar i col·laborar amb el nostre club perquè puga complir amb totes estes normatives. Així, des de la nostra formació, com sempre hem fet, ens posem a la disposició del nostre club i de la ciutat perquè es faciliten les​ ferramentes per fer possible que el manifest d’estes entitats siga una realitat al més prompte possible». Ha conclòs.