Compromís recorda a Sànchez que Diputació va aprobar per unanimitat rebutjar el pagament de peatge a l’AP-7, CV-10 i A-23

La coalició Compromís a la Diputació de Castelló ha recordat al Govern d'Espanya que la institució provincial ja va aprovar per unanimitat una Declaració Institucional on es va rebutjar el pagament de peatge a l'AP-7, CV-10 i A-23, davant la intenció del govern de Pedro Sánchez de tornar als peatges a les autovies de la província de Castelló.

«Des de Compromís només podem demostrar el nostre rebuig frontal», ha manifestat el portaveu de la coalició valencianista, Ignasi Garcia, qui ha recordat que «fins fa no res, nosaltres estàvem pagant peatges de l’autopista mentre altres autonomies tenien autovies gratuïtes».

«Sembla una burla cap als castellonencs i castellonenques que després d’haver tingut eixa autopista de peatge durant tant de temps, ara se’ns planteja pagar mentre altres territoris han tingut autovies gratuïtes més temps», ha reiterat Garcia.

En el text, aprovat el passat 18 de maig de 2021, es va sol·licitar al Govern central que queden exempts de pagament els usuaris de les vies «en les quals fins fa poc es cobrava peatge, com és el cas de l’autopista AP-7 al seu pas per Castelló». A més, també es sol·licita l’aplicació del mateix criteri en la CV-10 i A-23, perquè ambdues puguen donar servei de vertebració en les zones despoblades.

Finalment, es va demanar que l’Estat continue realitzant millores d’infraestructures necessàries en la província com la CV-10, N-232, entre altres, així com les eixides de l’AP-7. «No només és que no facin les millores en accessos necessaris en l’AP7, no només és que no acaben la CV10, és que volen que tornem a pagar», han reivindicat des de la coalició valencianista.

«És un greuge i un llast per a la nostra economia en uns moments que necessitem eixe transport per a ser competitius i per a exportar, i que en una situació en què les matèries primeres estan faltant, i que tenim una pujada del preu de l’energia és un llast més per a la recuperació econòmica que tant necessitem», ha conclòs.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *