Compromís:»Cabanes, nova legislatura, velles formes»

"Ahir vam tindre plenari de l’ajuntament, i t’ho contem."

Què es va decidir?  Pujar els salaris de manera considerable.

–           Virginia Martí que té dedicació exclusiva en la Diputació Provincial de Castellón 46.811,52 euros, en 14 pagues de 3.343,68 euros, cobrarà per assistències a les Juntes de Govern (100 euros per cada 1) i 100 euros per cada plenari. És a dir, si es fa un Junta de Govern cada setmana, com és habitual, i un plenari al mes, com a mínim cobrarà 500 euros de l’ajuntament (si presideix alguna comissió, 60 euros, per cada una d’elles, fins un màxim de 3). Tot això, recordem, diners públics.

Com l’alcaldessa en teoria no podrà dedicar-se al poble per tindre dedicació exclusiva per a la Diputació, ha delegat pràcticament totes les competències amb les regidores i el regidor del PSOE ( xcepte l’àrea d’Hisenda).

–           Lidón Morralla, li posen dedicació exclusiva  de 25.000 euros a l’any més un cost a la SS de 8137,5 euros:  33137,5 euros de cost per al poble.

–          Ana Siurana 15736 de salari brut més 5122.07 euros de SS per 30 hores a la setmana, el cost de SS 20858,07 euros li costarà al poble.

–          La resta de 4 regidors, cada un,3600 + 1171,8 de cost SS per 5 hores a la setmana: 19087,2 euros.

Estem parlant per tant, com a mínim, de  79082 euros de cost per al veïnat…

–          Què es cobrava durant la passada legislatura?

La passada legislatura érem 6 regidors ( un menys que ara), i ens repartíem 2700 nets al mes entre 4 regidors. Durant el període en el qual va ocupar l’alcaldia Units pel Poble-Compromís, l’alcaldessa cobrava 1173 euros bruts al mes tenint dedicació exclusiva, i perquè el regidor Carles Mulet va renunciar a cobrar les assistències, si no haguera cobrar uns 731 bruts com a molt.

Per què? Perquè el PSOE es va negar a acordar un salari digne proporcional. Les majories absolutes es fan perdre els arguments i la memòria?.
La proposta era que continuara cobrant l’alcaldessa com quan era sols regidora. Al mateix temps, hi havia  regidora del PSOE que cobrava 1124 euros bruts, sols per 30 hores.
Per què es van negar modificar les atribucions? Perquè no es va acordar i detallar  en el moment inicial ( per un excés de confiança per la nostra part), mai es va tindre un salari “ d’alcaldessa”.

L’argument d’ara de “excedència forçosa per càrrec públic” també era el mateix cas que va patir l’anterior alcaldessa, que a l’accedir a l’alcaldia va haver de deixar el seu treball.

Ara, la que en teoria va a assumir la majoria de funcions de l’alcaldia ( sense ser candidata a l’alcaldia), la regidora de la Ribera, Lidón Morralla,  va a generar un cost de  33137,5 €. L’alcaldessa ha preferit tindre dedicació exclusiva a la Diputació i no dedicar-se al 100% al poble que li ha confiat l’alcaldia.

No s’estava per treballar desinteressadament pel poble, o per fer negoci?

El cost en 2016-2019 va ser de 48.242,89 euros! ara 79082  un increment( mes de 30.000€ més de despesa! )

-Què van a cobrar l’oposició:

60 € per cada ple ( un ordinari al mes i els extraordinaris que es convoquen)
-40 per cada comissió ( hi ha tres comissions, i com a màxim es convoca una al mes, sols un membre de cada grup de l’oposició serà membre de cada comissió).

Males maneres :

–          «Hem demanat disposar d’un espai des del qual podem treballar dins l’ajuntament. Què ens ha “donat “ el govern?, de nou el mateix que feia el PP quan tenia majoria absoluta, ens dóna com única opció “ el palomar” de l’ajuntament, un que no està en condicions; no aplega la línia telefònica, no està compartimentat ( caldria ocupar el mateix despatx minúscul amb el PP) i que a més a més està ocupat i impracticable per les faenes de recuperació de l’arxiu ( la taula, cadires, i els armaris, tots ocupats per la documentació recuperada per l’arxiu històric municipal), això per no dir-nos directament que no ens vol facilitat un espai per poder treballar, reunir-nos, guardar documentació?. Òbviament, un lloc impossible, i a més a més, sense accés a l’ajuntament fora de l’horari d’oficina, no es van per a res ( al treballar els nostres regidors durant eixe horari en les seues respectives faenes). Mal inici de legislatura. Esperem es recapacite i es done una solució.»

–          «Durant el plenari d’ahir el to autoritari i la falta de consideració va ser la tònica general, fins al punt de negar-se-li la paraula  la portaveu adjunt d’Units pel Poble-Compromís, i faltant-li al respecte. (Quan fins ara s’era flexible per deixar intervindré a tots i totes)  Quan pugen els fums al cap es veu es perd la perspectiva  o trau el veritable caràcter.»

–          «A pesar de les noves maneres imposades que recorden massa a etapes passades d’aquest ajuntament, anem a continuar treballant per ser la veu de la gent que ha va confiar amb nosaltres o la gent que ja està penedida del que va votar i ens ho transmet cada dia més.»

Queda per davant una llarga legislatura on esperem es reconsideren els comportaments i es busque el respecte institucional. Fins al punt de no posar ni una sola fotografia de tota la nova corporació municipal i sols posar al PSOE, ocultar contínuament als regidors de l’oposició de la web municipal i xarxes municipals.  De moment, l’abús de l’ús partidista dels canals oficials o oficiosos de l’ajuntament és més que preocupant; s’oculta i silencia a l’oposició i es converteixen en un instrument de propaganda del PSOE més enllà de la pura gestió i activitat municipal.  Mal inici…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *