Concert a l’Auditori de Castelló amb la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana

Concert a l’Auditori de Castelló amb la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana

El concert tindrà lloc el dimecres 4 de gener a les 19.30 hores a l’Auditori de Castelló amb peces de Beethoven, Ravel o Debussy.

 

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, dona la benvinguda a l’any 2023 a l’Auditori de Castelló amb el concert de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana. El concert tindrà lloc aquest dimecres 4 de gener a les 19.30 hores.

Encetem un any important dins de la música clàssica a les nostres comarques perquè celebrarem el centenari de la Societat Filharmònica de Castelló, i ho farem reforçant la nostra programació clàssica.

Ha destacat el delegat territorial de l’IVC, Alfonso Ribes, que ha assenyalat que “el trimestre comença amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i, durant els pròxims mesos, tindrem fins a tres concerts de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, així com la visita de l’Orquestra de Cambra de París o Metamorphosen Berlín, entre altres”.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) va ser creada per la Llei valenciana de la música el maig de 1998, i depén orgànicament de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de la Música. Aquesta orquestra recull la iniciativa de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, nascuda el 1991. El seu principal objectiu és contribuir a la formació de músics menors de 26 anys per mitjà de trobades i tallers dirigits per professors destacats.

Una d’aquestes trobades va començar el passat 26 de desembre i conclou amb dos concerts. El primer té lloc a l’Auditori de Castelló i posteriorment al Palau de les Arts de València.

L’Orquestra arribarà amb la direcció de Pablo Rus Broseta i una plantilla de 55 músics de fins a 26 anys. Broseta és director, des de l’octubre de 2017, i s’ha format a València, Lió, Amsterdam i Berlín, i actualment és director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

Relacionados  Concierto de música barroca de l'Estança Harmònica en la iglesia de los Santos Juanes de Almenara - Castellón

El programa que es prepararà durant la trobada, i que posteriorment s’interpretarà en els dos concerts, té una durada de 56 minuts, sense pauses, i està compost per les peces ‘Triple concert op. 56’ de Beethoven, ‘Pavane pour une infante défunte’ de Ravel i ‘Petite suite’ de Debussy.

Els concerts comptaran amb la participació del Trío Elián, compost per Anne Matxain al violí, Josep Trescolí al violoncel i Enrique Bagaría al piano, que tindran un paper especialment destacat en la interpretació de l’obra ‘Triple concert’ de Beethoven.

Les trobades de la Jove Orquestra suposen estades molt interessants per a la formació dels joves músics perquè ajunten uns dies de convivència amb tallers d’alt nivell de les diferents especialitats instrumentals, per a després concloure amb assajos conjunts i la celebració dels concerts.

Les entrades per a aquest concert tenen un preu d’entre 6 i 16 euros i es poden adquirir en la taquilla electrònica de l’IVC ‘taquilla.ivc.gva.es/janto’.

Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC), s’obté un tiquet ‘Entrada i +’ que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte de fins al 50 %.