El Ple de Vila-real aprova concedir la Medalla d’Or a Porcelanosa, Carmelites i ‘Quique’ i el títol de Fill Predilecte a Diego Dualde

El Ple de Vila-real aprova concedir la Medalla d’Or a Porcelanosa, Carmelites i ‘Quique’ i el títol de Fill Predilecte a Diego Dualde

La Medalla d'Or a l'Orde Carmelita s'ha aprovat amb el vot favorable de PSPV, Unides Podem, PP, Ciutadans i Vox, mentre que Compromís ha votat en contra.

 

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat hui la concessió de la Medalla d’Or de la ciutat a l’empresa Porcelanosa, l’Orde Carmelita de Vila-real i l’humorista gràfic Enric Arenós, Quique, així com el títol de Fill Predilecte a títol pòstum al científic Diego Dualde.

La regidora de Relacions Institucionals, Noelia Samblás, ha destacat els mèrits pels quals el consistori ha decidit reconéixer a aquestes dues institucions i a dos vila-realencs destacats, que passaran a formar part del llistat d’honors de la ciutat. Respecte a l’Orde Carmelita de Vila-real, Samblás ha recordat,

Ha sigut fonamental en la història i el progrés de la nostra ciutat. Presents a Vila-real des de fa més de quatre segles, la seua labor ha sigut peça clau en la construcció de la comunitat local, com ho és en l’actualitat en el barri i en l’àmbit docent i comunitat educativa del col·legi. No hi ha dubte que la Comunitat Carmelita ha ajudat al fet que Vila-real siga una ciutat millor, solidària, oberta integradora i inclusiva.

Ha assegurat la regidora.

En el cas de Porcelanosa, la concessió de la Medalla d’Or vol distingir la trajectòria d’un grup empresarial que celebra el seu 50 aniversari, fundat pels Fills Predilectes de la ciutat José Soriano i els germans Manuel i Héctor Colonques.

Tot un referent mundial, un exemple d’empresa familiar i local amb vocació exportadora, internacional, innovadora, avantguardista, i amb visió de futur, que des de Vila-real, la població que la va veure nàixer, ha aconseguit vendre a tot el món i convertir-se en un dels principals productors de ceràmica. Una empresa al servei de la reactivació econòmica i social de la seua ciutat natal, que ha ajudat a teixir la Vila-real que coneixem hui i és clau en la nova Vila-real del segle XXI.

Ha afirmat.

La declaració del metge i veterinari Diego Dualde Pérez com a Fill Predilecte de la ciutat, a títol pòstum,

Vol ser un agraïment i reconeixement per la seua trajectòria científica i innovadora en un moment en què no era fàcil trobar els recursos per a investigar i va aportar coneixements científics que hui dia encara es continuen​ ensenyant.

Finalment, l’humorista gràfic Enric Arenós Cortés, conegut popularment com Quique, rebrà la Medalla d’Or de la ciutat,

Per la seua llarga trajectòria i implicació amb la seua ciutat natal a la qual ha donat la seua obra, amb més de 30.000 vinyetes publicades durant 65 anys.

La regidora ha finalitzat la seua intervenció felicitant els quatre distingits “als quals hem d’agrair sempre tot el que han aportat a Vila-real, i el que representen per a nosaltres”.

Relacionados  'Decidim' se suma a la concentració convocada per 'Plataforma per la Llengua' a Borriana - Castelló

L’aprovació d’aquestes distincions ha sigut aprovada per unanimitat, en el cas de la Medalla d’Or a Porcelanosa i Quique i el títol de Fill Predilecte per a Diego Dualde, mentre que la Medalla d’Or a l’Orde Carmelita s’ha aprovat amb el vot favorable de PSPV, Unides Podem, PP, Ciutadans i Vox, mentre que Compromís ha votat en contra.

D’altra banda, en la sessió plenària s’ha aprovat per unanimitat la proposta de sol·licitud a la Conselleria d’Educació del reajustament d’anualitats per a les obres de millora i ampliació dels col·legis Concepción Arenal i Pascual Nácher en el marc del Pla Edificant. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha detallat que la proposta que s’eleva al Consell passa per reassignar l’anualitat econòmica prevista en 2022 -100.000 euros per a cadascun dels projectes- que passaria al pròxim any. Obiol ha reconegut la preocupació de l’equip de govern per la situació actual d’increment dels costos, que ha fet que diverses obres municipals hagen quedat desertes.

El regidor ha recordat que la inversió prevista per la Conselleria d’Educació en tots dos centres escolars arriba als 3 milions d’euros, “uns diners que no volem perdre” pel que ha confiat que la Conselleria cobrisca el possible increment de costos per a fer possible l’execució de les obres.

En matèria de Serveis Socials, tots els grups municipals han votat a favor de l’aprovació inicial de la nova ordenança del servei d’ajuda a domicili. Finalment, el Ple també ha acordat els festius locals per a l’any vinent que, com és habitual, seran el 17 de maig, festivitat del patró Sant Pasqual, i el 26 de desembre, dia de Sant Esteve.