El pròxim diumenge, 14/11/2021, 8a Mostra Internacional de Curtmetratges «Drets Humans i… Acció!» a Castelló

"VOTAMOS", de Santiago Requejo, un dels curts que es projectarà, ha estat seleccionat per als Premios Goya 2022.

El certamen, que ve celebrant-se, anualment, a la capital de la Plana, des de l’any 2014, consisteix en l’exhibició d’una selecció de curts sobre els Drets Humans i pretén ser un aparador d’allò que s’està fent, arreu del Món, en l’àmbit dels curtmetratges, sobre aqueixa temàtica.

A l’edició d’enguany s’han presentat un total de 284 pel·lícules, les quals provenen de 29 països diferents, representant els de producció espanyola el 70% del total. Per gèneres, un 69% corresponen a obres de ficció, el 19% són documentals i la resta, d’animació.

Els seleccionats per ser exhibits enguany són els següents:

«MADE IN», d’Eva Marín, 10 min., ESPANYA, FICCIÓ

«BETTER DAYS», de Fran Herrero Ansoleaga, 20 min., ESPANYA, DOCUMENTAL

«VOTAMOS», de Santiago Requejo López-Mateos, 14 min., ESPANYA, FICCIÓ

«MENORES», de Juan Trueba, 13 min., ESPANYA, DOCUMENTAL

«YELLOW», de Sahar Mahmoudi, 11.38 min., IRAN, FICCIÓ

«ÉCOUTEZ-MOI», de Paula Armijo Herraiz, 16.03 min., ESPANYA, DOCUMENTAL

«CATARSIS», d’Adrián Vega D’Mente, 3.32 min., CUBA, ANIMACIÓ

Total temps de projecció: 88.13 minuts.

La sessió en què es projectaran tindrà lloc a les 19.00 hores del diumenge, 14 de novembre de 2021, en el Teatre del Raval, carrer del Comte de Pestagua, 38, Castelló de la Plana.

La selecció ha estat feta per un jurat compost per tres membres de l’àmbit de les arts, preferentment les audiovisuals, i dues persones de l’organització, i havia d’incloure, segons estableixen les bases de la convocatòria, almenys, un curt de cadascun dels gèneres: ficció, documental i animació, així com, almenys, un curt de menys de 5 minuts de duració.

El curt seleccionat per als Premios Goya 2022, «VOTAMOS», té el valor afegit, per als cinèfils, de tractar-se d’una pel·lícula coral, en la qual els seus nou protagonistes interactuen sense eixir en cap moment de la mateixa habitació, i que, a més, ha estat rodada en un pla seqüència únic. És a dir, ha estat filmada en una sola presa, sense talls, ni interrupcions, en què la càmera no deixa de rodar.

L’esdeveniment està organitzat pel Grup Local de Castelló d’Amnistia internacional, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Ciutat, que cedeix el local.

Com en totes les edicions anteriors, l’assistència a la projecció serà lliure i gratuïta per a tot el públic.

 

AI.CARTELL curts 2021 (1)