El xef estrella Michelin Raúl Resino, guardonat amb la Carxofa d’Or 2022

El xef estrella Michelin Raúl Resino, guardonat amb la Carxofa d’Or 2022

El reconegut xef acaba de revalidar per seté any l’estrella Michelin i el 2016 va guanyar el concurs Cocinero del Año. El màxim guardó de la Festa de la Carxofa es lliurarà durant el sopar de gala previst per divendres 28 de gener.

El xef Raúl Resino rebrà enguany el màxim guardó que atorga l’Ajuntament de Benicarló amb motiu de la Festa de la Carxofa: la Carxofa d’Or, un reconeixement que té com a objectiu potenciar i reforçar la promoció de la Carxofa de Benicarló com a producte gastronòmic.

El reputat cuiner, propietari del restaurant que porta el seu nom a Benicarló, és un dels tres xefs que compta amb estrella Michelin a la província de Castelló, un reconeixement que acaba de revalidar per setena vegada, i fa només dos setmanes, en la gala dels 55 millors restaurants de la Comunitat Valenciana que organitza Levante-EMV, va rebre el premi ‘Hostelería por el clima’ per advocar per la sostenibilitat en el desenvolupament de la seua professió. A més, l’any 2016 va guanyar el concurs «Cocinero del año».

Raúl Resino va començar als 15 anys en l’ofici de cuiner i des d’aleshores ha passat per les cuines dels restaurants més humils fins arribar a alguns dels restaurants més prestigiosos del món, com ara el Restaurant Martín Berasategui de Lasarte (3 estrelles Michelin), el Celler de Can Roca de Girona (3 estrelles Michelin), el Restaurant Suzaku de Tòquio (3 estrelles Michelin), el Restaurant Zuberoa d’Oiarzun (2 estrelles Michelin) o l’Hotel Hostal de la Gavina (5 estrelles Gran Luxe).

Des de l’inici de la seua carrera, la investigació i el coneixement a fons del producte ha estat la seua passió. És per això que és habitual vore’l en les embarcacions de pesca de Benicarló i també a les subhastes del peix. De fet, ell mateix s’anomena com a «cocinero del mar».

Al llarg de la seua trajectòria, ha compaginat el seu treball de xef amb col·laboracions en mitjans de comunicació, publicació de llibres de cuina i també donant ponències gastronòmiques dins i fora d’Espanya.

Relacionados  "Les Rebaixes, en valencià", la campanya gratuïta per als comerços de Benicarló- Castelló

El guardó es lliurarà, si la situació sanitària ho permet, en el sopar de gala que tindrà lloc el 28 de gener en el marc de la XXIX Festa de la Carxofa.