Els poemes i textos de Joan Fuster arriben al Museu de Belles Arts de Castelló

Els poemes i textos de Joan Fuster arriben al Museu de Belles Arts de Castelló

Rosana Pastor i Enric Majó reciten ‘Paraules en carn viva’ el dimarts 29 de novembre, a les 19.30 hores, a les sales del Belles Arts de Castelló. Les activitats al Museu continuen aquesta setmana amb el concert de ‘Les Arts al Belles Arts’ i la intervenció musical de Moisés P. Sánchez.

 

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dimarts 29 de novembre, a les 19.30 hores, al Museu de Belles Arts de Castelló el recital ‘Paraules en carn viva’, amb poemes i textos de Joan Fuster. Aquest és un dels actes que commemora el centenari del naixement de l’intel·lectual valencià al llarg de 2022.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat les activitats que fa Cultura de la Generalitat,

Per a commemorar i celebrar l’Any Joan Fuster amb varietat de propostes per a difondre la importància del pensador valencià.

Ribes ha recordat activitats com l’espectacle ‘El tocadiscos de Joan Fuster’ i ha avançat que les sales del Museu viuran el pròxim dijous 15 de desembre l’espectacle teatral ‘Aforismats’, adreçat a públic escolar, i que es juga amb els reconeguts aforismes de Fuster.

‘Paraules en carn viva’ és un recital amb una selecció de material de poemes i textos de Joan Fuster i compta amb dramatúrgia de Manuel Molins. Al Museu de Belles Arts de Castelló podrem gaudir de la interpretació del gran actor català Enric Majó, de la magnífica actriu valenciana Rosana Pastor i del mateix dramaturg, assagista i director teatral Manuel Molins. A més, comptarà amb el pianista valencià Arcadi Vicente.

Les seues interpretacions dibuixen i presenten davant del públic un Fuster múltiple i variat, ja que variada i múltiple és també la seua veu, des dels aforismes penetrants fins a extraordinàries pàgines de la seua prosa, o una selecció dels poemes, ja que Fuster també va ser un poeta notable. Les músiques s’adeqüen a l’evolució del mateix gust o orella musical del personatge, ja que, durant els anys quaranta i cinquanta, Fuster havia d’escoltar la música, bàsicament popular, de la ràdio franquista.

Relacionados  Potent oferta educativa i esportiva per a l’estiu 2023 a Benicarló (Castellón)

L’entrada és gratuïta fins a completar-ne l’aforament.

Més activitats al Museu

El Museu de Belles Arts de Castelló continua tenint una àmplia programació d’activitats al llarg d’aquesta setmana que complementa l’oferta d’exposicions temporals, així com de les visites a la col·lecció permanent.

El dimecres 30 de novembre, a les 19.30 hores, tindrà lloc un nou concert del cicle ‘Les Arts al Belles Arts’, en què podrem gaudir d’un concert líric a càrrec de membres del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts.

Les activitats continuen aquest dijous 1 de desembre, a les 19.30 hores, amb una activitat al voltant de la investigació musical de la mà de Moisés P. Sánchez.

L’artista recrea les quinze invencions per a teclat de J. S. Bach i les porta al seu univers a través d’uns arranjaments molt cuidats en els quals s’aprecia la seua singular personalitat ‘jazzística’ i creativa. El resultat és un vol musical fascinant que sona amb una desbordant imaginació, la seua i la de Pablo Martín Caminero i Pablo Martin Jones, els dos músics brillants que l’acompanyen.

Els dos espectacles són amb entrada gratuïta fins a completar-ne l’aforament.