És mentida que un bulo repetit siga una veritat

És un fet o és un ‘fake’? La paraula ‘fake’ és un anglicisme que s’utilitza actualment en el món digital per referir-se a tot allò que vol semblar autèntic però en realitat no ho és. De fet, la seua traducció literal és ‘fals’. Les xarxes socials – i també la xafarderia – fan que, moltes...

És un fet o és un ‘fake’? La paraula ‘fake’ és un anglicisme que s’utilitza actualment en el món digital per referir-se a tot allò que vol semblar autèntic però en realitat no ho és. De fet, la seua traducció literal és ‘fals’. Les xarxes socials – i també la xafarderia – fan que, moltes vegades, una mentida repetida parega una veritat. Dic açò perquè des del meu nomenament com a Diputada Provincial de Turisme he viscut en la meua pròpia pell els efectes dels ‘fake’ i de la ‘postveritat’. De fet, sembla que per a moltes persones la versió dels partits de l’oposició, que es van encarregar de dir que abandonava l’Ajuntament de Cabanes per la Diputació o que deixava totes les decisions en mans de la tinent d’alcalde, tenen més influència pública que la veritat, tot i ser mentida!

Sóc l’Alcaldessa de Cabanes per davant de totes les coses i gràcies a ser l’alcaldessa del meu poble sóc Diputada de Turisme. Caldria aclarir que per a poder ser diputada o diputat, de fet, cal ser primer regidor o alcalde. La Diputació és l’ajuntament d’ajuntaments i el meu lloc dins la institució ha de servir també perquè Cabanes guanye. Repetir el ‘bulo’ que he deixat abandonat l’ajuntament del meu poble no és més que un clar cas de com, en la formació de l’opinió pública, l’apel·lació a les emocions i als discursos fàcils preval sobre la realitat.

Sembla mentida i és veritat que estos discursos tendenciosos i interessats siguen vessats per partits polítics que han tingut persones compaginant càrrecs de senadors amb càrrecs de regidors, partits que tenen casos d’alcaldes que han sigut durant més d’una dècada alcaldes dels seus pobles i vicepresidents de la Diputació de Castelló. El mateix partit ha tingut alcaldes a Cabanes amb dedicació exclusiva que només passaven per l’Ajuntament una hora al dia… i de vegades ni això! Sé que la meua dedicació els dona mals de cap, però vull que estiguen tranquils. Hem fet un exercici de responsabilitat enorme i el nostre ajuntament està atès tots els dies de la setmana. A més dels dies que estaré a l’Ajuntament en horari de matí, reforçaré l’atenció a veïns els dimarts de vesprada a La Ribera i els dijous de vesprada a Cabanes. Per a la tranquil·litat dels veïns que dubten del meu compromís amb Cabanes i La Ribera, espere demostrar que és mentida – com canta Joaquín Sabina – que un bulo repetit siga una veritat.

 

Virginia Martí

Alcaldesa de Cabanes