Icono del sitio Castellón Diario

Èxit de participació en la primera concentració contra el Projecte Magda a les Coves

Més de 300 persones s'han apropat a la plaça Espanya per donar suport a les reivindicacions i per demanar a l'Ajuntament “que es posicione al costat dels veïns del seu poble”

Tot un èxit de participació de la primera concentració que organitza l’Associació Nostra Terra, creada a les Coves de Vinromà per veïns /es afectats per l’avantprojecte Magda.

La concentració ha aplegat més de 300 persones a la plaça Espanya del municipi avui a migdia, i ha començat amb la lectura d’un manifest on es demana a l’Ajuntament “que es posicione al costat de la majoria, al costat dels veïns del poble i no al costat dels inversors i del capital”. També demana al consistori “que es facen les modificacions pertinents de la normativa urbanística per a protegir aquelles zones agrícoles productives i habitades”.

Al mateix temps, demanen al Consell Valencià que modifique el decret 14/2020 “perquè afavoreix l’allau de projectes de macroplantes solars i grans parcs eòlics que pretenen instal·lar-se lluny d’on es necessita eixa energia i en ubicacions amb greus impactes ambientals, socials i econòmics”.

En el cas concret de les Coves de Vinromà, el projecte afecta més de 470 Hectàrees de terreny agrícola i productiu, i que concentren la zona rural més productiva i poblada del terme. D’aquesta superfície, prop de 200 Hectàrees estan dedicades actualment al conreu ecològic. Això implicaria que, en cas de veure’s afectat pel projecte, es reduiria a la meitat el conreu ecològic d’oliva al terme, i més de un 60% en el cas de les ametlles i les garrofes.

Segons l’Asociació Nostra Terra, donar llum verda al projecte por comportar “més atur, més despoblament, i pèrdues per l’agricultura, la ramaderia, la biodiversitat i la sostenibilitat”.

El president de l’associació, Miguel Angel Rodrigo, fa unan molt bona valoració de la concentració d’avui: “Ha sigut tot un èxit perquè ha vingut gent del poble i d’altres municipis com Cabanes, Vall d’Alba o Castelló”, esperavem bona assistència però ha estat millor encara del que imaginavem”.

A banda del manifest, l’associació ha posat a disposició dels assistens fulls de signatures i al·legacions per a que es puguen presentar a l’Ajuntament. En ambdós casos la resposta ha estat excel·lent i s’espera doblar el nombre d’al·legacions contra el projecte que s’han presentat fins ara a l’Ajuntament.

PROPERES ACTIVITATS

L’entitat ha anunciat una xerrada informativa per al proper divendres 11 de febrer, oberta a tot el públic, on experts en energies renovables parlaran sobre les veritables conseqüències i l’impacte al territori de la instal·lació de parcs fotovoltaics de grans dimensions com el que hi ha projectat a les Coves.

 

 

 

Salir de la versión móvil