Homenatge als alcaldes democràtics de Traiguera

Traiguera homenatja, en el dia de la Constitució Espanyola, a tots els Alcaldes democràtics que ha tingut al llarg de totes les legislatures emparades dins la Constitució de 1978, i que des de les primeres eleccions municipals que es van produir el 3 d’abril del 1979, han liderat els diferents equips de govern que han anat construint el poble.

 

Desde el consistori de Traiguera s’ha ficat en valor la trajectòria de la localitat,

Perquè al llarg d’aquests 44 anys de democràcia, el nostre poble ha tingut una transformació considerable, que no pot ser compresa sense entendre la influència, l’impuls i la determinació que en cada període li ha donat l’Alcalde corresponent. 7 han sigut els Alcaldes que han tingut l’honor d’encapçalar esta institució: Elías Dellà Grañana, Joaquín Puig Vidal, José Ventura Belliure, José Vericat Vives, Braulio Vericat Climent i Carlos Roda Esteller, que junt al nostre alcalde actual, Javier Ferrer Bort, han portat a Traiguera al lloc on està avui.

«Amb òptiques diferents, representant diferents formes de pensar, i cadascú amb la seva manera de fer, han configurat la Traiguera que avui coneixem. I perquè formen part ja inseparable de la història democràtica de Traiguera, entenem que el record de cadascun dels 6 Alcaldes de Traiguera, a excepció de l’actual perquè està encara en actiu, bé mereixen un lloc destacat dins la memòria d’aquest edifici que ens representa a tots i totes, i al que tantes hores de treball intens han dedicat».

Per això volem que les imatges dels nostres Alcaldes tinguen lloc en aquest Ajuntament, un lloc per al record i la memòria democràtica del nostre poble.

Ha dit, el portaveu de l’equip de govern i regidor de cultura, Juanjo Cabanes Ramon.

Durant l’acte, un a un, han anat destapant les seues imatges que posteriorment han segut col·locades al seu lloc dins el consistori municipal. Per a que totes i tots els traiguerins i traiguerines puguen recordar quin va ser el seu Alcalde de cada legislatura democràtica.

Un acte que ha segut conduït pel portaveu de l’equip de govern i regidor de cultura, En Juanjo Cabanes Ramon i que ha tancat l’Alcalde actual, En Javier Ferrer Bort, agraint el treball constant que cadascú dels Alcaldes va realitzar dins les legislatures que va encapçalar i que, amb una mirada àmplia d’aquests 44 anys, han construït la Traiguera d’avui.