La Diputació de Castelló aquest dilluns ha habilitat totes les carreteres provincials després d’actuar en 17 vials afectats pel temporal

La Diputació de Castelló aquest dilluns ha habilitat totes les carreteres provincials després d’actuar en 17 vials afectats pel temporal

D'aquestes carreteres 5 van haver de tallar-se al trànsit. La institució, a través dels serveis tècnics de manteniment i la maquinària del Consorci de Bombers i el Parc Mòbil, ha enviat també maquinària per a buidar camins d'accés a diversos pobles.

 

La Diputació de Castelló manté ja obertes al trànsit totes les carreteres de la xarxa viària provincial després de treballar durant diumenge i ben entrat el dilluns en totes les calçades que s’han vist afectades pel fort temporal que ha registrat la província tot el cap de setmana.

L’informe provisional dels serveis tècnics, segons ha assenyalat el diputat de Carreteres, Santi Pérez, apunta a 17 carreteres que, a causa de les fortes pluges, han registrat problemes per l’arrossegament de material i despreniments de les muntanya, la qual cosa va provocar que cinc d’elles hagueren d’estar tallades al trànsit de manera puntual. Es tracta de la CV-100 entre Sant Rafael i La Sénia; la CV-213 entre Navajas i Algimia; la CV-130 entre Albocàsser i Sant Mateu, en terme de Tírig; la CV-166 entre Els Ibarsos i Benassal i la CV-167 entre Benassal i Vilafranca, que en la vesprada del diumenge ja estaven totalment operatives.

En els treballs han participant màquines tant de l’empresa de manteniment de la Diputació com del Consorci de Bombers i el Parc Mòbil. La carretera més afectada ha sigut la CV-130 en terme municipal de Tírig, on s’ha alçat part de l’asfalt, per la qual cosa s’analitzarà en els pròxims dies els treballs a realitzar per a deixar-la en condicions.

La resta de vials en els quals s’ha treballat han sigut la CV-117 entre Morella i Xiva de Morella; la CV-113 entre la Jana i Canet; la CV-106 en els accessos a Fredes; la CV-147 en els accessos al Desert de les Palmes; la CV-203 entre Ayódar i Caudiel; la CV-189 entre Castelló i Ribesalbes; la CV-126 entre Vilafranca i Castellfort, la CV-110 en terme d’Herbers; la CV-15 a Castell de Cabres; la CV-107 en els accessos a la Pobla de Benifassà; la CV-109 en els accessos al Boixar i Coratxar i la CV-212 entre Jèrica i Novaliches.

Relacionados  Fin de las obras de la CV-200 entre Almedíjar y Aín - Castellón

De manera paral·lela, s’ha enviat també maquinària alguns municipis dels Ports i Maestrat per a netejar alguns camins que donen accés als nuclis urbans i que, per l’arrossegament de material a conseqüència de la pluja torrencial que ha caigut el cap de setmana de manera puntual, estaven intransitables.

El diputat de Carreteres, Santi Pérez, ha destacat que la Diputació,

Atendrà durant els pròxims dies les peticions que vagen arribant dels ajuntaments, per a veure la situació global de la província i planificar l’enviament de maquinària.