La Fira Medieval de Mascarell tindrà un format diferent per la Covid-19

Se celebrarà els dies 5, 6 i 7 de novembre als exteriors del recinte emmurallat.

La Fira Medieval de Mascarell se celebrarà enguany amb novetats significatives relacionades, principalment, amb la seua infraestructura per a garantir així la distància social entre els seus visitants, com a mesura preventiva davant la Covid. De manera que, aquest any es reprèn l’organització de la XIV edició d’aquesta fira després de l’ajornament de l’edició anterior motivada per la pandèmia. Així doncs, la XIV Fira Medieval de Mascarell tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de novembre.

Davant açò, el regidor de Mascarell, Guillermo Latorre, explica que per primera vegada la Fira Medieval de Mascarell s’instal·larà en extramurs, “enguany es traurà la fira fora del recinte emmurallat de Mascarell perquè es vol evitar aglomeracions de gent donat que els carrers són molt estrets i la presència massiva de visitants dificulta mantindre la corresponent distància de seguretat”.

No obstant això, des de l’empresa Culthisme s’assenyala a més que encara que el format i la ubicació siguen diferent no per això el seu contingut “que es manté en la mateixa línia que en les passades edicions”, matisa Vicente Herrera.

Amb tot, en la present edició cal destacar noves incorporacions a la seua programació com ara l’exposició itinerant “Jaume I más allá de la leyenda” que es podrà visitar a la plaça Major de Mascarell i que comptarà amb més de 20.000 quilos d’escenografia relacionats amb la vida del rei En Jaume I i les llegendes que hi ha al voltant d’aquest personatge.

Per altra banda, hi haurà una altra exposició complementària a aquesta mostra al Local Multifuncional de Mascarell on es podrà contemplar diferent indumentària de l’època avalada per historiadors i cronistes, “aquestes exposicions tindran un enfocament lúdic i cultural”, apunta el representant de Culthisme.

La programació comptarà, a més, amb música en directe, joglars, bufons, exposicions de falconeria amb més de 14 aus, macrocampament de soldats, antics oficis, racó infantil, marionetes, atraccions i espectacles per als més menuts, tavernes, artesans, entre altres espectacles i activitats itinerants i que no inciten a la concentració de persones i amb aforament controlat.

La fira compta, al mateix temps, amb la col·laboració de la “Asociación Encomienda Templaria de la Plana”, de la “Asociación Cultural de Bailes Medievales Corus Simul”, i de la “Asociación de Tambores y Bombos de la provincia de Castellón”.