La Generalitat invertirà 2 milions d’euros en l’ampliació del Centre de Salut de Benicarló

La Generalitat invertirà 2 milions d’euros en l’ampliació del Centre de Salut de Benicarló

La Conselleria de Sanitat ha anunciat un projecte d’ampliació en 1.400 metres quadrats del Centre de Salut Integrat (CSI). Concretament, augmentaran l’espai els departaments d’Urgències, Rehabilitació, Pediatria i Medicina de Família.

 

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat per a principis del proper any la licitació de la redacció del projecte i la direcció de obra de les feines d’ampliació del Centre de Salut Integrat de Benicarló.

Els detalls s’han donat a conéixer durant la visita avui del conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, al Centre de Salut, acompanyat de l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, la gerent del Departament de Salut de Vinaròs, Vanessa Jorge, el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures, Jaime Peris, i el subdirector general d’Avaluació de la Gestió Assistencial, Ramón Limón.

El conseller ha donat a conéixer que el pressupost aproximat per a l’execució de les obres serà de 2 milions d’euros, dins dels quals s’inclouen els 800.000 euros inclosos als pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2023.

1.400 metres quadrats d’espai assistencial

Les obres d’ampliació contemplen la construcció d’un nou mòdul a la planta baixa amb dos altures que permeta augmentar l’espai de les àrees d’Urgències, Rehabilitació, Pediatria, Medicina i Infermeria de Família, Odontologia i Treball Social. També s’ampliaran les zones dedicades a descans, despatxos administratius, magatzem i neteja. En total, el centre augmentarà en 1.400 metres quadrats els seus espais assistencials.

El conseller de Sanitat ha explicat que aquest projecte es veu motivat per l’augment demogràfic de Benicarló,

En els últims 10 anys, aquest centre ha registrat un increment del 25% de les consultes. Aquesta ampliació cobrirà les necessitats del creixement demogràfic general de Benicarló i també del creixement intermitent propi de la temporada turística.

L’ampliació permetrà augmentar els espais assistencials dirigits a l’atenció de la població amb una nova consulta per a Pediatria, Medicina de Família i Infermeria en la zona d’Urgències; tres noves consultes de Medicina de Família, altres tres d’Infermeria, una d’Odontopediatria, dos consultes polivalents i dos despatxos de Treball Social. A més, s’habilitaran dos noves consultes de Fisioteràpia, gimnàs, boxes i vestuaris per a Rehabilitació, juntament amb dues noves consultes per a especialitats mèdiques.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha agraït aquestes mesures i ha reivindicat la importància de les inversions,

És una gran notícia per a Benicarló i per a tots els usuaris del Centre de Salut. Esperem que aquest projecte ajude a millorar l’atenció dels ciutadans d’acord a les ràtios.

L’alcaldessa també ha expressat la seua alegria pel fet de que s’invertiran més de 5 milions d’euros en la millora de l’Hospital Comarcal de Vinaròs,

És una notícia que beneficia a tota la comarca.

En aquest sentit, el conseller ha detallat que les actuacions a l’hospital de Vinaròs inclouran l’ampliació del centre i la construcció d’una nova helisuperfície sanitària.

A més d’això, Miguel Mínguez ha assenyalat que “s’està efectuant una essencial cura per augmentar el nombre de professionals al departament. De fet, s’ha reforçat amb cent dotze places estructurals que deixaran enfortir l’atenció sanitària de la població i contestar les necessitats reals assistencials”.

També està previst als pressupostos de 2023 el nou hospital de Vinaròs, el nou hospital de Forcall, el consultori de Càlig i l’ampliació del CSI Benicarló.