La mostra etnològica ‘Suera: vespra de reis, un poble al carrer’, celebra enguany la seua XXV edició

Aquesta festa pionera en la província compleix un quart de segle amb la seua XXV edició el 2 de gener de 2022.

La mostra etnològica ‘Suera: vespra de reis, un poble al carrer’ celebra enguany la seua XXV edició, després de la cancel·lació, per primera vegada en la seua història, en 2020 a causa de la pandèmia. «Tornem amb moltes ganes, no només per la parada obligatòria per la covid-19, sinó també per la celebració dels 25 anys de la festa», declara José Martí, alcalde de Suera i Sereno durant la festa.

“25 anys donen per a moltes vivències. El primer any, per exemple, va nevar i com va coincidir amb l’arribada dels Reis Mags, aquests van estar acompanyats pels cops de neu, altres anys ens ha acompanyat la pluja, però res ha pogut frenar l’esperit ni la il·lusió d’aquest dia”, manifesta Martí.

El coet d’inici el donarà a les 10:30 el bàndol de l’agutzil i el pregó de l’alcalde cridant a la festa: «Per ordre del senyor alcalde es fa saber que la mostra etnològica Suera un Poble al carrer va a començar». Des d’aleshores es pot gaudir de les exposicions, representacions, productes tradicionals, oficis i personatges antics o participar en el concurs de fotografia que s’organitza al voltant de la festa.

Enguany es recuperen escenes que no havien estat disponibles en les últimes edicions com el festeig en la font o el bateig. Com a novetat, algunes de les exposicions que romanen actives durant tot l’any amb les visites guiades al ‘Suera Obert Museu’ han estat senyalitzades amb cartells identificatius per al recorregut del museu i facilitaran que els qui visitin Suera aquest dia no es perden cap detall. El Centre Cultural Suera també repartirà un mapa amb tota la informació de la jornada.

A les 18:00 hores, abans d’acabar la festa, autoritats, veïnes, veïns i turistes donaran la benvinguda al patge real que visita el poble per recollir les cartes per als Reis Mags. “No s’ha d’oblidar que aquesta festa és una escenificació de com es prepara un poble per a l’arribada dels Reis Mags”, apunta Martí.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *