L’Ajuntament d’Onda rep més de 35.000 euros en ajudes per a fomentar l’ús del valencià – Castelló

L'agència de promoció del valencià AVIVA Onda ha dut a terme nombroses campanyes, edicions i esdeveniments.

 

L’Ajuntament d’Onda (Castelló) ha rebut una ajuda de 35.879 euros per a seguir amb la seua labor de foment del valencià. La subvenció, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, és la més alta entre municipis de menys de 50.000 habitants i està per damunt de ciutats com Castelló de la Plana, Alcoi, Torrent o Alzira.

L’Agència de Promoció del Valencià AVIVA Onda ha dut a terme nombroses accions entre les quals destaquen les campanyes Llig un còmic i Carta als Reis d’Orient, fetes en col·legis; Dis-li-ho en valencià, en instituts, el Casal Jove i el Local d’Associacions; De tapes per Onda, organitzada junt a Hosturionda; Al mercat comprem en valencià, organitzada junt a l’Associació Local de Venedors del Mercat Municipal; Rebaixes i descomptes, junt a Onda Centre Comercial i El valencià sempre al teu costat, amb personal de l’Ajuntament.

A més, AVIVA Onda ha editat els números 16, 17 i 18 de la Onda en valencià, el calendari municipal per a l’any 2023, l’agenda escolar 2023-2024, la unitat didàctica de la Carta Pobla, l’event dels Jocs Tradicionals Valencians i la retolació de col·legis i edificis públics.

L’Agència també va organitzar la celebración del Nou d’Octubre amb la cercavila, els concerts i les activitats infantils. Al llarg de l’any també ha celebrat espectacles infantils en valencià com teatres de titelles i contacontes.

Al respecte, l’edil d’Educació, Vicente Ramón, ha declarat,

Estem molt satisfets amb la labor duta del departament i aquesta ajuda servirà per a seguir en la mateixa línia.

Servei d’assessorament

Cal recordar que l’Agència de Promoció del Valencià dona un servei d’assessorament lingüístic i traducció als comerços, restaurants, bars, empreses, associacions, ONG i colles que vulguen elaborar els seus materials en valencià (cartells, menús, models de documents, llistes de preus, fullets informatius, catàlegs…).