Les Falles 2021 arrancaran aquest dissabte amb la Crida de les falleres majors

Aquest dissabte Benicarló donarà el tret de sortida a les Falles amb una Crida molt particular: amb el públic assegut i l’aforament limitat.

El dia 8 d’octubre s’entregaran els premis i el dia 12 per la nit es cremaran les falles.

Després de dos anys d’espera, aquest dissabte 25 de setembre tindrà lloc finalment la Crida, l’acte que obrirà la porta a la celebració de les Falles més esperades de la història. La situació sanitària actual, però, impedirà que siga una Crida a l’ús, de manera que l’acte tindrà lloc a la plaça de Sant Bartomeu, amb el públic assegut i l’aforament limitat.

Les falleres majors, Andrea Simó i Rocío Martínez, seran les encarregades de pronunciar el tradicional discurs, previ lliurament de l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, de la clau de la ciutat. A continuació, s’ha previst un concert a càrrec de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, i l’endemà diumenge tindrà lloc un concert de música fallera a càrrec de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló.

Una de les novetats d’enguany serà «La nit de la llum», que tindrà lloc dijous 7 d’octubre i que consistirà en el llançament de focs artificials per part de les comissions falleres, cadascuna des de la seua respectiva ubicació, i remat final per part de la Junta Local Fallera.

I a partir del dia 8 d’octubre, s’aniran succeint els actes més tradicionals: entrega de premis al Pavelló (divendres 8), ofrena a la Mare de Déu de la Mar (diumenge dia 10) i nit de la cremà (dimarts 12).

Les comissions falleres també participaran en els actes organitzats amb motiu de la diada del Nou d’Octubre.