Maestrat, ànima interior posa en marxa un sistema de venda en línia d’experiències turístiques

L'associació composta per 11 municipis del nord de Castelló tracta així de facilitar als turistes que puguen planificar la seua visita amb antelació i permet a empresaris, entitats i ajuntaments tindre un aparador perquè puguen mostrar la seua oferta d'activitats.

Estem en un temps en el qual fer turisme té un gran component en línia. La gent mira, cerca, esbrina tot el que pot saber d’una destinació turística abans d’acudir allí. Després ja, amb tot més o menys programat, es desplaça a la destinació. Per això, les institucions que promovem el turisme, hem d’aprendre aquesta cultura del nou turista i oferir les eines perquè eixa acció de cerca i reserva la puga fer amb facilitat

així ha detallat Kevin Salvador, president de l’Associació de Promoció Turística Maestrat, ànima interior, el motiu de posar en marxa el sistema de venda d’experiències turístiques a la web de l’associació.

Aquesta nova eina digital de reserves turístiques ha sigut presentada hui en la Diputació de Castelló amb la participació del president de l’associació i la diputada de turisme Virginia Martí, qui ha lloat els avantatges d’aquesta iniciativa perquè permetrà “acostar l’oferta a la demanda des de pràcticament qualsevol punt del territori”.

Xert, Vilar de Canes, Traiguera, Tírig, Sant Mateu, Sant Jordi, Rossell, La Jana, Cervera del Maestre, Canet lo Roig i Càlig són els municipis que componen l’associació que es promociona amb la marca turística “Maestrat, Ànima Interior”.

La vocació de l’associació és donar a conèixer i posar en valor tots els recursos turístics que posseeix aquest territori, amb un fum d’enclavaments i paisatges únics pel seu valor natural, cultural i també gastronòmic i rural.

Des de l’associació s’està treballant des del primer dia per a la identificació, disseny, conceptualització i desenvolupament de productes i experiències turístiques amb la finalitat de comercialitzar-les. I ara, aquest motor de reserves permetrà precisament això, facilitar l’assistència de públic a les activitats. Amb una doble funció social actualment en temps de covid i és que, ens permet controlar amb facilitat l’aforament i evita que es presenten més persones de les que les normes sanitàries aconsellen

ha continuat dient Kevin Salvador.

Els participants en la roda de premsa han destacat aquesta iniciativa dient que l’aplicació de les noves tecnologies al sector turístic suposa sempre un benefici intrínsec per a la promoció. Però a més, en aquest cas, quan la destinació turística es troba enclavada a l’interior, es tracta de xicotets municipis i amb menys recursos que les grans ciutats, l’avantatge d’internet és molt major, perquè amb menys recursos es pot obtindre més potencial.

Alguns dels avantatges que s’aconsegueixen amb aquesta eina digital són:

  • Comoditat, rapidesa i disponibilitat immediata de la informació.
  • Ús senzill i molt intuïtiu per al turista.
  • Possibilitat de compra en qualsevol hora, qualsevol dia de l’any.
  • Estableix una relació directa entre el turista i el proveïdor d’experiències.
  • Facilita l’oferta d’experiències del sector públic i privat als potencials visitants.
  • Seguretat, amb totes les garanties institucionals de compra i reserva.
  • Permet organitzar el viatge abans d’eixir, amb el que suposa d’estalvi de temps per a gaudir de la destinació turística, una vegada allí.

Per a efectuar la compra d’entrades a les experiències s’accedeix des de la web https://maestrat.travel/ i les reserves es realitzen des dels menús de cadascuna de les activitats. Es pot utilitzar des de qualsevol dispositiu (pc, mòbil o tableta). A més, permet no sols reservar la plaça en l’activitat seleccionada, sinó també pagar el tiquet d’entrada i fins i tot, en algunes situacions, poder-se beneficiar de descomptes si es reserva en línia.

Aquesta iniciativa, com ha explicat Kevin Salvador,

forma part del procés d’innovació d’aquesta zona rural, la qual cosa està possibilitant revitalitzar l’interior i donar-lo a conèixer de manera més senzilla a tothom. Aquesta és una de les accions incloses en el Pla de Dinamització i Governança Turística en el qual estan col·laborant mitjançant conveni l’Associació de Promoció Turística Maestrat, ànima interior, el Patronat de Turisme de Castelló i Turisme Comunitat Valenciana.