Marzà: «Hem destinat ja 5,4 milions d’euros per a millorar centres educatius de l’Alcora»

El pròxim curs el CEIP Francisco Grangel Mascarós comptarà amb un aula de dos anys gratuïta

El departament que dirigeix Vicent Marzà ha adjudicat els fons per a realitzar una important obra d’ampliació i rehabilitació de l’IES Ximén d’Urrea per 4,4 milions d’euros

 

Marzà ha visitat també el castell vell de l’Alcalatén on Cultura de la Generalitat realitzarà obres de millora.

Vicent Marzà, ha visitat dos centres educatius de l’Alcora i el Castell vell de l’Alcalatén junt al primer tinent alcalde i regidor de Personal, Educació, Turisme i Indústria i Patrimoni, Víctor García. Segons Marzà: «Aquesta legislatura les millores en educació i en recuperació del patrimoni a Alcora han estat ben patents. El treball que hem realitzat des d’Educació i Cultura de la Generalitat amb la regidoria depenent de Víctor García ha sigut d’un avanç exponencial ferm en qualitat educativa per a l’alumnat de l’Alcora i en la promoció del patrimoni de la capital de l’Alcalatén» i ha afegit: « Ara necessitem consolidar els avanços que hem iniciat i millorar encara més  les vides dels alcorins i les alcorines».

Aquestes declaracions les ha fetes Vicent Marzà en el marc de les visites que ha realitzat a la capital de l’Alcalatén. El responsable d’Educació de la Generalitat  ha recorregut el CEIP Francisco Grangel Mascarós,que el pròxim curs comptarà amb una aula gratuïta de dos anys i a més ja té adjudicats 657.261 euros del departament de Marzà per tal que l’ajuntament tramite les obres de construcció del gimnàs i altres instal·lacions esportives del centre mitjançant Edificant.

En aquest sentit, Marzà també ha visitat les instal·lacions de l’IES Ximés d’Urrea, al qual recentment també ha adjudicat 4,4 milions d’euros mitjançant Edificant perquè des del consistori es facen les tramitacions pertinents per ampliar i rehabilitar el centres educatiu d’educació secundària.

 

 

Balanç d’Educació a l’Alcora

Vicent Marzà ha destacat que «aquesta legislatura hem fet front a l’emergència en matèria d’infraestructures escolars». Un exemple d’això són les diferents actuacions que hi ha fetes i programades a l’Alcora.

Segons Marzà: «Des d’Educació de la Generalitat portem ja adjudicats 5,4 milions d’euros per a millorar i ampliar centres educatius de la localitat» i ha continuat: «ja vam realitzar obres d’ampliació d’aules a l’IES Alcalatén per valor de 334.000 euros i ara he signat la delegació de competències per a realitzar diferents millores i ampliacions al CEIP Francisco Grangel Mascarós i l’IES Ximés d’Urrea per 5,1 milions d’euros amb l’objectiu que l’ajuntament inicie la tramitació per a realitzar les obres. El treball coordinat entre institucions és fonamental per aconseguir allò que tothom volem: aules dignes per al nostre alumnat, infraestructures com calen per a l’alumnat de l’Alcora».

Així mateix, el responsable d’Educació de la Generalitat ha destacat que «una de les mesures centrals d’aquesta legislatura ha estat assegurar la igualtat d’oportunitats en Educació, una eina fonamental per a garantir la llibertat educativa». En aquest sentit s’ha referit a l’obertura per al pròxim curs de la primera aula gratuïta de dos anys en l’Alcora al CEIP Francisco Grangel Mascarós: «Des que governem hem assegurat curs a curs l’ampliació d’aules gratuïtes de 2 anys perquè considerem que són importantíssimes per a garantir que les famílies que vulguen puguen dur els fills i filles a aquest tram educatiu independentment de les seues condicions econòmiques. És per això que a les comarques de Castelló tindrem per al pròxim curs 99 aules gratuïtes de dos anys amb 1.920 places”, ha explicat Marzà.

Però no només això, el responsable d’Educació de la Generalitat ha recordat que «hem acabat amb retallades educatives del passat i hem recuperat i ampliat el professorat, tenim més de 6.000 docents més treballant aquest curs que quan vam arribar, la qual cosa suposa que a l’Alcora tenim 12 mestres i professors més treballant; hem reduït el nombre d’alumnes per aula i hem augmentat en 1.300 euros la inversió per alumne. Amb això hem aconseguit millorar la qualitat educativa valenciana i afermar el camí per a fer de la innovació educativa una autèntica revolució els pròxims quatre anys».

 

Balanç de Cultura a l’Alcora

El responsable de Cultura de la Generalitat  també ha visitat el Castell vell de l’Alcalatén, per al qual des de Cultura de la Generalitat ja s’han adjudicat les obres de restauració i posada en valor de l’avant-mur de l’alcassaba per valor de 46.000 euros.

Al respecte Marzà ha volgut destacar que «la inversió en la millora del patrimoni a les comarques de Castelló ha estat molt important durant aquesta legislatura. Partíem quasi del no-res i tenim la clara convicció que l’impuls i la promoció del ric patrimoni de les comarques del nord suposa una mesura important perquè la ciutadania el valore i el conega i per a atraure visitants».

Vicent Marzà ha destacat també el treball que es duu fet en una de les icones patrimonials de l’Alcalatén, la Reial Fàbrica de la Ceràmica de l’Alcora: «Per part de Cultura de la generalitat duem fetes diverses intervencions de millora de l’edifici i treballarem al costat de Víctor García perquè es puguen gestionar les ajudes per a rehabilitar la Nau dels Forns».

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *