Mesures de suport als barris de Vila-real per facilitar tràmits i l’organització de les festes

Mesures de suport als barris de Vila-real per facilitar tràmits i l’organització de les festes

Benlloch treballa en una oficina per ajudar a les associacions en l'obtenció dels permisos o en la co-organització de les activitats en el compromís de defensar les festes de barri com a “essència del cor de poble” de la ciutat.

 

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, treballa en diverses iniciatives que permetran alleugerir els tràmits i facilitar l’organització de les activitats que les associacions organitzen amb motiu de les seues festes de barri i tradicionals, “reflex d’eixa ciutat amb cor de poble que és Vila-real”.

Som conscients que les noves normatives i obligacions per a l’organització d’activitats i l’autorització de determinats esdeveniments han provocat importants distorsions en la preparació de les festes per part de les nostres entitats. Per això, fa setmanes ja que treballem en diverses alternatives per a agilitzar aquests processos i, d’aquesta manera, enfortir i impulsar les festes en els nostres barris. Unes activitats que formen part de la nostra manera de ser, de les nostres tradicions i d’eixe cor de poble del qual tan orgullosos ens sentim.

Destaca Benlloch, qui ha incidit en el compromís de l’equip de govern de “defensar les nostres coses”.

Amb aquest objectiu, el primer edil baralla diferents fórmules que donen resposta als dos escenaris que es plantegen. D’una part, les festes que promouen associacions constituïdes com a tals i, per tant, amb entitat jurídica per a la contractació directa d’assegurances o l’emplenament d’una altre tipus de tràmits i, d’una altra part, aquelles celebracions fruit de la tradició popular que s’han mantingut en el temps gràcies al treball desinteressat i voluntari.

En el primer dels escenaris, l’alcalde preveu la creació d’una oficina especial de suport i assessorament a les entitats, que els ajude en els diferents tràmits administratius necessaris per a l’autorització de les activitats.

Moltes vegades, els nous requeriments que estableix la normativa per a fer possible l’organització d’activitats han suposat un plus de complexitat administrativa en la​ tramitació de les autoritzacions. Per això, estem plantejant la creació d’una oficina especial que acompanye a les entitats en l’emplenament dels diferents tràmits que es requereixen per a atorgar els preceptius permisos. Una oficina especial per a les festes dels nostres barris amb la qual volem, sobretot, estar al costat dels nostres veïns i les nostres veïnes i garantir la pervivència i l’impuls de les festes que organitzen cada any les associacions.

Argumenta Benlloch.

Relacionados  "Les Rebaixes, en valencià", la campanya gratuïta per als comerços de Benicarló- Castelló

En aquells casos en què les celebracions tradicionals no parteixen d’una associació formalment constituïda, l’alternativa en la qual treballa l’alcalde és la d’assumir des de l’Ajuntament la co-organització de les festes. La proposta, que anirà al Ple per a la seua aprovació, contemplarà la relació de festejos que s’inscriuen en aquesta categoria per a facilitar així l’obtenció dels permisos que, d’una altra manera, seria molt més complex obtindre.

Volem estar al costat dels nostres barris, de les nostres associacions, de totes eixes persones que, de manera desinteressada, ens ajuden al fet que aquesta nova Vila-real del segle XXI no perda mai el seu cor de poble, a través de les festes de carrers, barris i entitats.

Argumenta l’alcalde.

Eixa nova Vila-real del segle XXI que mira al futur i creix per a convertir-se en ciutat però sense oblidar els seus orígens, d’on ve com a millor manera de saber on anem. Les festes de barri són essència del poble, del cor, que generen col·laboració, unió entre els veïns i això ens ajuda a la ciutat més xicoteta d’Espanya i de la Comunitat Valenciana major de 50.000 habitants a competir en un món global com el que vivim.

Conclou Benlloch.​