Mona Hatoum rebrà el Premi Julio González de mans del conseller Vicent Marzà a l’IVAM

Després de l’acte d’entrega l’artista britànica impartirà una conferència sobre la seua exposició al museu

L’artista d’origen palestí Mona Hatoum (Beirut, 1952) arreplegarà el Premi Julio González de mans del conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, el pròxim 15 de setembre a l’IVAM. La creadora multidisciplinària es converteix així en la segona dona que el rep en els vint anys d’història del guardó, després d’Annette Messager. El premi ha reconegut artistes com Georg Baselitz, Anish Kapoor, Robert Rauschenberg, Pierre Soulages, Frank Stella, Miquel Navarro, Eduardo Chillida, Jasper Johns, Christian Boltanski o Andreu Alfaro.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat de la directora de l’IVAM, Nuria Enguita, farà entrega a Mona Hatoum del guardó, una edició de l’escultura de Julio González ‘Dona amb Àmfora II’ fosa en bronze. El premi, concedit per la Generalitat Valenciana a proposta del president del Consell Rector de l’IVAM, es va instaurar l’any 2000 a fi de distingir el treball d’artistes que destacaren per la seua trajectòria. Des de l’any 2016 el guardó és biennal i està dotat amb 20.000 euros.

Després de l’acte d’entrega, Mona Hatoum impartirà una conferència a l’auditori de l’IVAM en què revisarà la seua obra i el seu procés creatiu. La galeria 1 del museu exposa actualment una exposició sobre l’artista que romandrà oberta al públic fins al 26 de setembre de 2021.

La mostra reuneix una selecció d’escultures, grans instal·lacions i obra sobre paper realitzades majoritàriament al llarg de les últimes dues dècades. Estructures que ens parlen de cossos vulnerables, utensilis i mobiliari fora d’escala que es converteixen en presències transcendents; arquitectures violentades, objectes bells i alhora feridors, o mapes del món que en la seua fragilitat ens conviden a pensar en l’espai-temps en què vivim i en les múltiples maneres d’entendre una realitat en què es mesclen l’àmbit personal i el polític.

La col·lecció de l’IVAM té dues obres de Mona Hatoum. La primera, ‘3-D Cities’ (2008), consisteix en tres mapes impresos de les ciutats de Beirut, Bagdad i Kabul connectades en la memòria col·lectiva pels tres bombardejos que van patir, i ‘Bunker (Starco I)’ (2011), una imponent instal·lació de huit estructures arquitectòniques buides i en ruïnes que s’exhibeix a la galeria 1 de l’IVAM.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *