«Pits a l’aire. Descobrint les mamelles de mamà» a l’Hospital General de Castelló

Mamare exposa 82 fotografies de pits de mares lactants per a celebrar la imatge real dels pits de les dones.

 

Mamare, associació castellonenca per al suport a la lactància presenta una exposició de 82 fotografies de pits de dones que alleten els seus fills o ho han fet en el passat. Són mares entre 23 i 68 anys. Les fotografies mostren només el tors, ja que són anònimes. Les imàtgens estan acompanyades d’una xicoteta explicació o comentari sobre la seua experiència en l’alletament enviada per la mare fotografiada.

L’objectiu és mostrar i reivindicar la funció dels pits femenins com a òrgans capaços d’alimentar i criar a les criatures humanes, més enllà del tabú que envolta als pits de les dones en tant que se’ls redueix a la seua faceta d’objecte de desig eròtic. Es tracta de conscienciar sobre la importància de la lactància, el poder del pit de la dona per a nutrir i cuidar a la seua cria i la riquesa de donar el millor des dels nostres propis cossos.

Pretén comprendre la seua funció i també descobrir, reivindicar i celebrar la seua diversitat i bellesa.

Les fotografies estaran exposades durant diverses setmanes en el corredor de la tercera planta de l’Hospital General Universitari de Castelló. La mostra serà presentada el pròxim 30 de novembre en el saló d’actes de l’Hospital General de Castelló, dins de la Jornada de Lactància que celebra aquest centre sanitari i a la qual s’espera gran afluència de públic.

Destaquem algunes de les frases que les dones de les fotografies han fet arribar a Mamare acompanyant la imatge dels seus pits. Són les següents:

Visca tal com som i estem

Els meus pits m’agraden més ara

Els sento poderosos i màgics en lloc d’objectes de desig

Font d’amor i això els fa preciosos

Pechos reales, pechos bellos

La lactància m’ha fet reconciliar-me amb les meues mamelles

Pits reals ací i ara

Fantàstica naturalesa que ens proveeix amb abundància i perfecta imperfecció.

Mirant enrere em sent molt orgullosa de les meues mamelles

Sobre Mamare

MAMARE és una associació castellonenca sense ànim de lucre que es dedica a promocionar i donar suport a la lactància materna des de finals del 2004. Totes les mares i pares que ho desitgen poden acudir als seus grups de suport que se celebren:

– cada dilluns de 17,30 a 19,30h, alternant grups online a través de Google Meet i presencials en el centre de salut Gran Via de Castelló,

– i de manera sempre presencial en el centre de salut Pius XII d’Almassora el 2n i 4t divendres de cada mes de 10 a 12h.

A més, hi ha un telèfon (679050179), i un correu electrònic (mamarecastello@gmail.com) per a atenció de consultes sobre lactància materna. Totes aquestes activitats són gratuïtes i estan a disposició de les mares i les seues famílies.