Presentación de la candidatura de ERPV Borriana

Presentación de la candidatura de ERPV Borriana

El passat dissabte 4 de maig es va celebrar a l’Auditori Juan Varea l’acte de presentació de la candidatura d’ERPV Borriana, encapçalada per Santi Zorío, per a les properes eleccions municipals del 26 de maig.

L’acte va comptar amb la participació de Maria Pérez i Marc Casanova, candidats de la coalició “Ara Repúbliques” (Esquerra Republicana-Bildu-BNG) a les eleccions europees. El mateix Santi Zorío i el president d’ERPV Josep Barberà, el diputat al Congreso, Joan Tardà i el Molt Honorable President del Consell Preautonòmic Josep Lluís Albinyana.

Per la seua part Zorío va destacar “done el pas de donar suport al valencianisme republicà que ERPV representa perquè és el moment de mostrar la valentia que en aquesta legislatura que acaba no s’ha mostrat.” Continuava afirmant que  “Sí que era el moment d’apostar per una llei que superara la Llei d’Ús, sí que era el moment de parlar dels símbols i noms que uneixen a tots els valencians. És imprescindible reivindicar el nom de País Valencià, de denunciar l’espoli fiscal i no sols demanar un finançament just, de tindre mitjans audiovisuals valencians públics i de qualitat i rebre de nou la TV3 i la IB3, de fer una llei per acabar amb la barrera electoral del 5%, d’una llei d’accés a l’Administració Pública sense ambigüitats en el coneixement del valencià perquè el valencià siga llengua de ple dret.

Durant les seues exposicions Tardà i Albinyana han donar suport a la candidatura i han coincidit en remarcar el valor de Santi que en lloc d’optar pel possibilisme a decidit donar el pas i encapçalar la llista per dignitat política.