Restauració de la capella de la font de Sant Vicent

Ahir es va publicar la Resolució de 20 de juliol de 2021, de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, amb la concessió de subvencions destinades a actuacions de conservació i protecció de béns immobles del Patrimoni Cultural de la Comunitat Valenciana.

En aquesta resolució se’ns ha concedit una ajuda de 35.955,00 € al projecte que vam presentar per a restaurar la Capella de la Font de Sant Vicent.

Traiguera ha apostat des de ja fa uns anys, per la restauració del seu Patrimoni Arquitectònic que ens permet conèixer i apreciar una mica més la història de la nostra població, al mateix tems que aprofitar el monument com a recurs turístic.

La Capella i Font de Sant Vicent, és un dels monuments emblemàtics de la nostra població, juntament en el Reial Santuari Font de la Salut. Ubicada en un paratge natural que compta amb diferents elements arquitectònics, com la capella i la font de Sant Vicent, els safaretjos, el passeig dels Brulladors i restes de llenços de muralla medieval.

La capella commemora el pas de Sant Vicent per la vila de Traiguera l’any 1413 i la va beneir assegurant que «mai faltarà aigua en aquesta font». La font actual fou construïda l’any 1917.

Aquesta iniciativa de restauració, neteja i posada en valor de la Capella i Font de Sant Vicent, forma part d’un projecte més ambiciós de valorització i aprofitament turístic d’aquest espai i del recinte emmurallat renaixentista.