Rosio Cano amenitzarà dissabte a la Jana els ‘Premis Maestrat Viu 2023’

Rosio Cano amenitzarà dissabte a la Jana els ‘Premis Maestrat Viu 2023’

La 10 edició se celebrarà dissabte 27 de maig a la plaça Major de la Jana i estarà conduïda per Josep Messeguer i Càrol Ferré.

 

La Jana (Castelló) acull l’edició de 2023 dels Premis Maestrat Viu, la desena vegada des de 2014 que la gala se celebra de manera itinerant en una localitat del Maestrat. En aquesta ocasió per retre homenatge a l’escriptor Pep Castellano , la revista Tossal Gros, el músic investigador Àlex Torres Tomàs, el director de documentals Fermín Sales Segarra i l’entitat Connecta Natura. Després de la gala, a la qual cal inscriure’s per confirmar l’assistència, se celebrarà el sopar dels Premis, també amb inscripció prèvia, en el restaurant Ca Rafa, de la Jana.

La desena edició de la gala serà conduïda pel xertolí Josep Messeguer-Carbó, filòleg i activista cultural que ha presentat anteriorment els Premis Maestrat Viu amb Alba Saura (2020) i Susanna Lliberós (2021), i per la benicarlanda Càrol Ferré Pellicer, traductora i lingüista de rodatge. Maestrat Viu aposta per professionals del Maestrat per tal de potenciar el registre estàndard oral de la varietat tortosina.

En l’acte en aquesta ocasió sonarà en directe la música de la cantautora Rosio Cano, de les Coves de Vinromà, que durant la darrera pandèmia va començar a crear un repertori propi que el setembre de 2022 ha pogut iniciar el procés d’enregistrament a l’estudi. Han aparegut, de moment, les cançons «La forma dels núvols» i «Paraules amb verí» , i l’ EP Quimeres . És una aposta per a una artista jove
de la comarca del Maestrat que comença la carrera musical.

El cartell dels Premis Maestrat Viu, obra de la dissenyadora canetana Anna Romeu Pla, pren els color de les flors i del brot de l’ametler, que ho impregnen tot de blanc i de vermell, el color de la sang d’un poble que batega per una terra avui en plena producció que es mostra amenaçada per les noves fórmules d’especulació injustes socialment. Es tracta d’una interpel·lació a l’espectador per recuperar la consciència de la bellesa dels paisatges del Maestrat i la riquesa dels seus fruits. Maestrat Viu, amb una proposta autocentrada per la revalorització del territori, de la cultura i de la llengua sol·licita suport per a afegir-se com a socis de l’entitat .

Relacionados  Geldo ofrece 3.000 euros por un cortometraje local