Teatre participatiu per a joves ‘Xalar a l’Alt Mestrat’

Teatre participatiu per a joves ‘Xalar a l’Alt Mestrat’

Es un dels primers resultats de la posada en marxa del Pla Provincial de Joventut que es va iniciar el passat 28 de desembre a Morella.

 

La diputada provincial de Joventut, Lluïsa Monferrer, ha presentat el primer festival d’arts escèniques participat per a joves que, sota el títol de ‘Xalar a l’Alt Mestrat’, es celebrarà els dies 12, 13 i 14 de maig de 2023 a Benassal, Albocàsser i Culla. Monferrer ha explicat,

L’objectiu d’aquesta iniciativa és “fomentar la dinamització cultural en les zones rurals al mateix temps que motivar la participació directa de la joventut.

Un festival participat consisteix a fer partícip al públic o un col·lectiu de gent en el disseny de la programació, organització i desenvolupament d’un esdeveniment cultural. ‘Xalar a l’Alt Mestrat’ planteja la creació d’un festival d’arts escèniques en el qual siga la població jove (de 14 a 30 anys) la que desenvolupe aquestes tasques.

Monferrer explica que, d’aquesta manera, “ens assegurem que la programació interpel·le a la població jove, perquè han sigut, precisament, les i els joves els quals han realitzat la selecció d’obres per a exhibir”.

A més a més, generem una experiència de participació continuada amb la participació dels joves en diverses tasques de gestió cultural, i es genera un vincle que mobilitza al cercle social de la persona participant, la qual cosa s’augmenta l’afluència de públic.

Ha afegit la diputada provincial de Joventut.

Monferrer ha destacat que aquest projecte “és un dels primers resultats de la posada en marxa del Pla Provincial de Joventut que vam iniciar el passat 28 de desembre a Morella amb una convivència a la comarca dels Ports i, en aquest cas, treballarem amb els i les joves de la comarca de l’Alt Maestrat”.

Des de la Diputació hem treballat des del primer moment a activar l’àrea de Joventut implementant activitats al territori, com la que vam realitzar a Morella i ara realitzarem aquesta altra.

Ha conclòs la diputada.

Relacionados  Buenas prácticas en gestión de agua potable en 71 municipios de la provincia de Castellón

A l’acte de presentació també ha assistit Pedro Granero, membre de l’associació Plataforma Escènica que s’encarrega de desenvolupar aquest festival. Granero ha explicat,

El desembre es va obrir la convocatòria per a la presentació d’obres i ha assenyalat que s’han presentat més de 95 obres “de gran qualitat i que inclús han estat nominades als premis Max de les arts escèniques.

Ara es celebraran jornades de participació –la primera serà el pròxim dissabte a les 17:30 a La Costureta de Benassal— per a decidir quines seran les obres que s’exhibiran. En aquest procés es comptarà amb una mediació artística.

Granero ha agraït el suport de la Diputació de Castelló i de l’àrea de Joventut que dirigeix Lluïsa Monferrer, així com als ajuntaments dels pobles participants “per fer que aquest festival siga possible”.

Amb aquest festival impulsem una eina de dinamització cultural d’acord amb els objectius de l’Agenda 2023 i que recullen la democratització de la cultura i la seua gestió.

Ha conclòs Granero.