‘Tornem a volar’, lema triat per Portell per a l’Aplec dels Ports

El passat dissabte 4 de desembre va tenir lloc a Portell el primer Pro-Aplec. Aquesta va ser una jornada comarcal plena de participants d’arreu dels Ports en la que es va dur a terme una caminada animada, un vermut popular, un dinar acompanyat d’un bingo musical que va amenitzar la sobretaula i una taula rodona amb joves emprenedors de la comarca i voltants.

La caminada teatralitzada, gràcies a la participació de portellans i portellanes, va realçar el paper de la dona rural, la tradició tèxtil de les faixes de la localitat, la vida als masos i l’elaboració dels formatges, els forns de calç i el treball al camp entre d’altres. Amb tot, va ser un recorregut molt didàctic i dinàmic per la història i tradicions de Portell.

A la taula rodona es van tractar temes molt interessants per al jovent de la comarca com són la dificultat per emprendre als pobles i el futur d’aquests. Van participar-hi l’empresa l’agència creativa Comboi de La Mata, la formatgeria artesanal La Planeta d’Anroig-Xert i la productora d’aliments de secà amb agricultura regenerativa Malaerba de Benlloc.

El moment més esperat d’aquest primer Pro-Aplec va estar la proclamació del lema “Tornem a volar”. Aquest ha estat triat per l’organització de l’Aplec perquè, a banda de tornar a sumar-se el municipi de Portell a la roda de l’Aplec des de l’any 2004 en que el lema va ser “Fem que la comarca alce el vol”, continuen enlairant-se i sobrevolant pels racons de cada poble de la comarca per conéixer els orígens i enfortint les arrels, com pròximament es podrà veure al serial “Els Ports sobre rodes”.

Al llarg del dia es va començar a vendre marxandatge: xapes, encenedors, polseres, adhesius i el calendari 2022 que s’ha elaborat de forma col·laborativa amb imatges de tots els pobles dels Ports enviades pels seus habitants. De fet, aquest calendari ja es pot adquirir a altres municipis de la comarca.

Amb tot, aquesta jornada, un cop més, s’ha vist el poder del poble i la vitalitat de la comarca dels Ports. L’Ajuntament vol agrair públicament la responsabilitat tant de l’organització com de les persones assistents pel respecte i la cura amb què es va actuar en tot moment per respectar les normatives vigents.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *