Tot a punt per a l’inici de les Festes Patronals 2021 a Benicarló

Tot a punt per a l’inici de les Festes Patronals 2021 a Benicarló

Quan falten només quatre dies per a l'inici de les Festes Patronals, avui s’ha presentat el programa oficial, carregat d'actes per a tots els públics i protagonitzats majoritàriament per artistes benicarlandos. La seguretat i el compliment de la normativa anticovid marcaran l’organització de tota la programació.

El programa oficial de les Festes Patronals 2021 s’ha presentat aquest matí públicament i s’ha encetat, d’aquesta manera, el compte enrere per a l’inici de la setmana gran de Benicarló. El regidor de Festes, Pedro Manchón, acompanyat de la reina de les Festes, Paula Maluenda, i la dama, Maria Violat, ha presidit la presentació, a la qual han assistit també les vuit dames i els dos cavallers de la Cort Infantil.

Tal i com ha explicat el regidor, la programació d’enguany, per motius que coneixem de sobres, «és eminentment cultural i posa en valor el potent teixit associatiu que tenim a Benicarló i la potencialitat cultural que ens caracteritza en totes les vessants de les arts».

«Per fortuna —ha dit Pedro Manchón—, gràcies a tot això hem pogut confeccionar una programació ben diversa i enriquidora». El regidor ha agraït també la «col·laboració indispensable» de les entitats socials, culturals i esportives de Benicarló i de l’entramat de penyes, «que no han deixat mai d’estar al nostre costat».

La programació estarà dividida en 3 grans escenaris, on tindran lloc els principals actes. D’una banda, l’escenari de la plaça de Sant Bartomeu, que es recupera per a l’acte de proclamació de la reina i dames i també per a la programació infantil (inclosa l’encesa dels fanalets de meló de moro).

Un altre gran escenari seran els jardins del Mucbe, on tindrà lloc durant tota la setmana un cicle de concerts de cambra. A la plaça de la Constitució s’han previst dos escenaris: un per als actes organitzats per les associacions (Fartabelitres, Raíces Andaluzas i els monòlegs de la Coordinadora de Penyes), i un altre escenari per als espectacles nocturns que començaran a les 22.30 hores.

Paral·lelament, també s’han programat actes a l’Auditori Pedro Mercader (el concert de la Coral Polifònica Benicarlanda, un clàssic de les Festes), al pati del CEIP Ángel Esteban (la tradicional Serenata a Sant Bartomeu), i el Magatzem de la Mar, on tindrà lloc el concert de l’Orquestra Clàssica de Benicarló que tancarà la setmana de les Festes.

El regidor de Festes i Falles ha acabat la presentació del programa agraint a la Comissió de Festes «les hores que destina de manera totalment altruista per a què tots i totes puguem gaudir d’una setmana especial» i a les famílies de la reina, dames i cavallers «per la il·lusió i el compromís demostrat durant totes aquestes setmanes de preparatius».

Per la seua banda, la reina, Paula Maluenda, ha animat veïns i visitants a participar activament en tots els actes programats, «sempre respectant les mesures de seguretat», ha puntualitzat.