Unides Podem Moncofa treballa per a que els propers pressupostos generals de l’estat incorporen mesures per fer front a la problemàtica de la regeneració de la costa de Castellón, i en concret a moncofa.

Unides Podem Moncofa treballa per a que els propers pressupostos generals de l’estat incorporen mesures per fer front a la problemàtica de la regeneració de la costa de Castellón, i en concret a moncofa.

En reunions recents de les Diputades de Comunitat Valencià al Congrés, per acordar les prioritats territorials qué Unides Podem va a plantejar-li al PSOE en la negociació dels propers PGE, aquesta ha sigut una de les qüestions contemplades.

En concret, la Diputada per Castellón, Marisa Saavedra ha expressat “la necessitat de que en la actual situació d’emergència climàtica i la especial afectació de la costa mediterrània, es plantegen mesures i intervencions de protecció i regeneració de la costa de calat i amb una visió a llarg termini, més enllà de les intervencions puntuals”.

“Aquestes polítiques no han sigut plantejades mai pels governs del PP, que amb molts anys de govern i amb majories absolutes mai s’ha preocupat d’articular solucions a llarg termini als problemes de regressió de la costa i les dificultats que comporta per a municipis com Moncofa, on en cada temporal l’aigua inunda les cases del veïnat” adverteix la Diputada.

Per part de Podem Moncofa, s’ha plantejat en reiterades ocasions la necessitat de solucions a aquest problema, i des d’Unides Podem es porta quatre anys treballant per aconseguir-ho, consideren que l’arribada dels Fons europeus seria una bona ocasió per planificar i portar a terme inversions d’aquest calat.

En aquest sentit, el grup municipal ja va presentar al mes d’abril una proposta al plenari per tal que tots els partits polítics representats en l’Ajuntament, feren una pinya al respecte per a treballar de manera conjunta i així demostrar li al govern central que, en questions d’aquesta envergadura, tots els partits polítics a Moncofa anem a una. Però el Partit Popular, encapçalat per l’alcalde Wences Alòs, es va negar a debatre-la i com a conseqüència s’han perdut uns mesos importantíssims.

El regidor Rafa Segarra, lamenta l’ús partidista que fa el PP de problemàtiques tan sensibles i que requerixen la implicació de tota la societat civil i dels partits polítics, “estem seriament preocupats per quina es la intenció que es busca  ja que, si l’objectiu es la posada en marxa de les obres, amb una carta amenaçadora desde l’ajuntament cap a la subdirecció general de protecció de la costa poc es podrà aconseguir” comenta el regidor. “A dia de huí, tota la informació de la que disposem, es la llegida als mitjans de comunicació, lo que significa es que anem a sentar-nos amb el PP sense poder tractar res al respecte, clarament utilitzen els mitjans de comunicació, pagats amb diners dels contribuents de Moncofa, com a agenda partidista”.

Relacionados  Moncofa acoge el programa 'Emprende Plana Baixa 2023'

En aquesta línia es pregunta: “Què ha fet l’alcalde els darrers 6 anys de govern? Res més que notes de premsa i intentar enfrontar al veïnat per benefici propi, en compte de solucionar el problema”.

Des del grup local de Podem i mitjançant la Diputada Marisa Saavedra es tornarà a portar a la negociació dels PGE del 2022 amb el PSOE la incorporació de solucions a aquest problema, com es ve intentant els últims quatre anys.