Vila-real clama contra la violència masclista en el 25N

Vila-real clama contra la violència masclista en el 25N

En l'acte, s'ha donat lectura al manifest aprovat pel Ple municipal, amb el suport de PSPV-PSOE, PP, Compromís, Ciutadans i Unides Podem Confluència d'Esquerres per Vila-real i els manifests del Grup de Dones de Vila-real i del col·lectiu Afym LGBTI+.

 

Vila-real s’ha sumat a la commemoració del 25N, Dia per a Combatre la Violència contra les Dones, amb un acte oficial en rebuig a les violències masclistes, organitzat per la Regidoria d’Igualtat i per les associacions locals que participen en la programació del 25N: Juntes de Creu Roja, Ucovi, Fundación Manantial, Associació Cultural Flamenca Andalusa, Més Que Llet, Afym, Grup de Dones l Grup de Dones de Vila-real, en col·laboració amb la Regidoria d’Igualtat.

En l’acte, s’ha donat lectura al manifest aprovat pel Ple municipal, amb el suport de PSPV-PSOE, PP, Compromís, Ciutadans i Unides Podem Confluència d’Esquerres per Vila-real. També s’han llegit els manifests del Grup de Dones de Vila-real i del col·lectiu Afym LGBTI+. Posteriorment, ha tingut lloc una acció de dol per totes les dones assassinades per la violència masclista en Espanya amb la lectura de poemes de dones contra la violència.

En la seua intervenció, l’alcalde ha donat les gràcies als grups municipals que s’han sumat al manifest i a les entitats de la xarxa de suport a la igualtat de la ciutat i ha lamentat els intents de «blanquejar» per part de determinats sectors la realitat de la violència masclista, que en 2022 ha acabat amb la vida de 38 dones a Espanya.

A Vila-real, la Policía Local i la Policia Nacional tenen en aquest moment a 80 dones protegides. L’alcalde ha volgut agrair el treball dels agents i de la Casa de la Dona, on enguany hi ha hagut 35 noves altes de dones víctimes de violència de gènere.

Benlloch tambá ha agraït a les associacions que treballen cada dia per la igualtat i que constitueixen una xarxa social de suport i de conscienciació ciutadana.

Relacionados  Prop de 40.000 euros de la Generalitat per al 'foment del valencià' els aconsegueix Vila-real - Castellón