Vila-real obri la votació dels pressupostos participatius amb 24 propostes

Vila-real obri la votació dels pressupostos participatius amb 24 propostes

Els pressupostos participatius han iniciat ja la fase de votació de propostes perquè els veïns i veïnes decidisquen quins projectes consideren prioritaris del llistat de peticions que han superat la valoració dels tècnics municipals.

 

En aquesta edició dels comptes participatius han resultat seleccionades un total de 24 iniciatives, que podrà votar la ciutadania fins al pròxim 23 de novembre. Aquestes propostes han passat la revisió tècnica entre les més de 40 que es van presentar durant el termini obert per a la recollida d’idees. La resta han sigut descartades pels tècnics bé perquè eren assumptes sobre els quals l’Ajuntament no té competència o perquè eren inviables tècnicament, tal com ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca.

El llistat de projectes que finalment han passat a la fase de votació inclou:

La millora de les voreres del carrer Sant Cristina; la reparació de les voreres del barri de Roser; la renovació del parc situat en el barri Sant Ferran amb instal·lacions infantils; l’optimització dels espais d’aparcament; estudi per a l’obertura de carrers sense eixida; habilitar un local polivalent per a les associacions; una campanya de foment de l’ocupació per a col·lectius vulnerables víctimes de la violència de gènere; el projecte ‘Llar Felina’; creació d’una zona d’ombra a l’entorn del pàrquing de l’antiga Herarbo; mitjans de transport públic elèctrics; recollida d’excrements de mascotes (cens d’ADN); zona d’aparcament per a camions; programa contra la soledat no desitjada en persones majors; fanals amb llum solar; millores en camins i voreres; increment de les zones verdes; aplicació de la Policia Local per a la gestió d’incidències; millora de l’aplicació de l’autobús urbà; cementeri per a animals de companyia; campanya de sensibilització amb el llenguatge de signes; creació de noves zones d’aparcament; millora de l’estat del carrer Zaragoza; actualització de la normativa de convivència ciutadana; i obertura d’una biblioteca infantil en el barri del Cedre.​

Relacionados  L’Ajuntament d’Onda rep més de 35.000 euros en ajudes per a fomentar l'ús del valencià - Castelló

La regidora de Participació Ciutadana s’ha mostrat satisfeta per la resposta en aquesta primera fase de presentació d’idees i ha animat a la ciutadania a votar aquelles que consideren més prioritàries, fins a un màxim de tres. La votació telemàtica pot realitzar-se a través de la plataforma ‘pressupostos participatius.vila-real.es‘ fins al dia 23 de novembre.

Una vegada finalitzada aquesta fase, es faran públics els resultats de les propostes que hagen aconseguit un major nombre de vots. Caravaca ha incidit,

Aquest Ajuntament ha demostrat que creu en la participació, i ha donat veu als vila- realencs i vila-realenques a través dels òrgans participatius, a més d’impulsar polítiques d’escolta activa per a situar a les persones en el centre de l’acció de govern.

Cal recordar que en l’anterior convocatòria dels pressupostos participatius es va executar el 80% de les propostes que van superar el procés de selecció, amb una quinzena d’accions com el foment de la inserció sociolaboral de persones amb diversitat funcional, la supressió de barreres arquitectòniques, la renovació de la zona de jocs infantils del Termet o la instal·lació de plaques solars en edificis municipals, entre altres.