Ximo Puig visita el CEIP Herrero i el CEIP Vicent Marçà a Castelló

Ximo Puig visita el CEIP Herrero i el CEIP Vicent Marçà a Castelló

L'alcaldessa Amparo Marco visita junt al president de la Generalitat aquests dos centres educatius del Pla Edificant que finalitzaran enguany.

 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que l’impuls donat pel Consell per a facilitar “el millor escenari per a tindre la millor educació”, amb inversions en infraestructures educatives de 1.400 milions d’euros i un increment d’al voltant de 15.000 docents en aquests huit anys, “està donant resultats”, ja que “des de 2015 fins ara ha baixat a la meitat el fracàs escolar”.

Així ho ha assenyalat durant la visita realitzada als col·legis Vicent Marçà i Herrero de Castelló de la Plana, on ha subratllat l’aliança establida entre la Generalitat i els ajuntaments per a “la transformació de tota l’arquitectura educativa de la Comunitat Valenciana”.

Puig ha destacat el “impacte” que les actuacions del programa Edificant, les inversions directes de la Conselleria d’Educació i les iniciatives desenvolupades en col·laboració amb la Universitat Jaume I (UJI) està tenint a Castelló de la Plana per a fer d’ella “una ciutat de referència” amb “les millors infraestructures educatives”, tot això al costat de la comunitat educativa.

No hi ha res més important per al futur que l’educació.

Ha assenyalat el president, que ha destacat també el “paper clau” i central de l’Educació pública per a aconseguir l’excel·lència.

En aquesta línia, la consellera d’Educació, Raquel Tamarit, ha assenyalat que el seu departament inverteix, amb el Pla Edificant, actuacions directes i iniciatives com les desenvolupades juntament amb l’UJI o per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, més 103 milions d’euros en la construcció i millora d’infraestructures educatives en aquesta legislatura a Castelló de la Plana.

És, sens dubte, la ciutat de tot el territori amb més inversió en obres de la Conselleria.

Ha assenyalat Tamarit, que s’ha referit també al fet que suposen la creació de “2.600 llocs de treball en el sector de la construcció només en la capital de la Plana”. Per tant, “millorar les infraestructures escolars és també sinònim de generació d’ocupació en diferents sectors productius”, ha dit.

Per la seua banda l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat aquest dimecres el CEIP Herrero i el CEIP Vicent Marçà, junt al president de la Generalitat, Ximo Puig; el regidor d’Obres, José Luis López; el regidor d’Educació, Francesc Mezquita; i la consellera d’Educació, Raquel Tamarit. Durant les visites s’ha pogut comprovar l’avançat estat de les obres del nou Vicent Marçà, així com la finalització dels treballs en l’Herrero, el primer col·legi finalitzat a Castelló gràcies al Pla Edificant.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat,

Aquest centre educatiu ha sigut totalment renovat per a dotar a l’alumnat i a la comunitat educativa d’una instal·lació moderna, digna i més sostenible. Aquest nou col·legi és exemple i emblema de la nostra aposta per una educació digna i de qualitat.

Ha indicat.

Relacionados  Carlos Mazón desvelará los consellers del PPCV y Vox el miércoles, tras asumir la presidencia

Marco ha explicat que aquesta reforma integral ha sigut possible gràcies a la col·laboració entre l’administració autonòmica i la municipal dins del Pla Edificant. “Un programa que a Castelló contempla fins hui quatre construccions de col·legis per uns 21 milions”, ha apuntat. Es tracta del CEIP Herrero (la recepció d’obra del qual està prevista en pròxims dies), el CEIP Vicent Marçà, el CEIP Mestre Canós i el CEIP Sebastián Elcano.

El regidor d’Obres, José Luis López, ha destacat que al costat d’aquestes dues actuacions s’està avançant en els projectes del CEIP Mestre Canós i el CEIP Sebastián Elcano.

Estem fent passos importants per a finalitzar aquests projectes inclosos en el Pla Edificant, que és resultat d’un intens treball i un exemple de la implicació d’aquest Ajuntament i els seus tècnics a continuar millorant les infraestructures educatives de Castelló.

Ha ressaltat.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha destacat que “l’educació és vital per a transformar Castelló, i per això hem captat 103 milions d’euros d’inversió educativa gràcies a la col·laboració interinstitucional amb la Conselleria d’Educació i el seu pla Edificant, per a millorar i dignificar les instal·lacions educatives a la ciutat, amb els nous Conservatoris, el nou centre d’FP al Grau, o els quatre nous centres d’Infantil i Primària, actuant en tots els fronts on l’educació juga un paper fonamental per a desenvolupar el nostre futur”.

Així, ha ressaltat que “els dos nous centres amb què d’ací a poc comptarà Castelló, l’Herrero i Vicent Marçà, confirmen l’aposta de l’Ajuntament per la inclusió i per a dignificar les aules de la ciutat, i per a saldar un deute d’anys amb les seues comunitats educatives, que ara comptaran amb dos centres completament renovats i amb infraestructures de primera que podran atraure noves famílies i seran un revulsiu per als barris”.

Treballem per a construir la ciutat educadora que volem, amb el Mestre Canós i el Elcano també en marxa, i és una prioritat per al nostre govern perquè significa enfortir l’educació pública i invertir en el futur de les famílies de Castelló.

Ha apuntat.

L’actuació en el CEIP Herrero ha comptat amb una inversió total de 3,6 milions d’euros i ha suposat la construcció d’una nova escola amb capacitat per a més de 240 alumnes i alumnes. En total, s’han reformat per complet les cinc plantes (3.580 m²) dotant a la ciutat d’un centre més modern, més còmode, més accessible i més sostenible.

Per part seua, el col·legi Vicent Marçà compta amb una inversió de 6,78 milions d’euros i tindrà una capacitat de 489 estudiants. En total, la inversió dels quatre centres inclosos dins del Pla Edificant compten amb una inversió de 20,4 milions.