14 milions per a rehabilitar edificis a Castelló

14 milions per a rehabilitar edificis a Castelló

És la ciutat que més fons obté de la Comunitat del Programa Barris, que subvencionarà el 100% dels projectes presentats.

 

L’Ajuntament de Castelló ha signat aquest dimarts a València amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge un acord bilateral per a impulsar els 14 milions que rebrà per a rehabilitar edificis amb 594 habitatges de cinc zones residencials vulnerables fins a 2026 del Programa Barris. La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, ha participat en l’acte al costat de representants d’altres 22 municipis valencians.

Castelló rebrà el 10% dels 142,8 milions consignats en la Comunitat Valenciana, sent la ciutat que més fons rep d’aquesta iniciativa, que finança el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la nova inversió en rehabilitació d’habitatge «que arriba de la mà d’Europa per a continuar millorant la qualitat de vida i el benestar dels nostres veïns i veïnes». «Castelló ha rebut 14 milions d’euros per al Programa Barris i és així la ciutat que més fons obté de la Comunitat per a aquesta iniciativa», ha apuntat Marco. «És un nou impuls per a continuar transformant a través de la regeneració urbana», ha valorat l’alcaldessa.

“Es tracta de la inversió en rehabilitació més important que es durà a terme a Castelló, que abastarà 83 comunitats de propietaris de diferents barris populars situats en àmbits de de regeneració urbana. Aquest finançament subvencionarà fins al 100%, amb un màxim de 26.750 euros per habitatge”, ha afirmat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, qui en l’acte ha realitzat la signatura de l’acord al costat del vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Héctor Illueca.

L’acord d’aquest dimarts suposa la concessió d’ajudes per al desenvolupament d’actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya (2021-2026), finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation.

Relacionados  'Digitalitza’t': Impulso tecnológico para pymes en Castellón

Castelló comptarà amb la totalitat de la inversió sol·licitada. En una primera convocatòria de novembre la capital de la Plana va rebre 9,9 milions, i en una segona, al desembre, es va ampliar el pressupost per a abastar al conjunt de propostes presentades en la Comunitat, disposant la capital de la Plana de la resta de 4 milions que havia sol·licitat fins arribar als 14 milions.

Castelló se situa en primer lloc quant al muntant obtingut, seguida de València, amb 13 milions.

L’Ajuntament cofinançarà amb altres 2,5 milions fins a 2026 arribant així la inversió global fins als 17 milions, una xifra total que subvencionarà el 100% dels projectes de rehabilitació. En el pressupost de 2023 ja ha consignat els primers 700.000 euros per a licitar la redacció dels projectes.

Els 17 milions preveuen la regeneració d’immobles amb 594 habitatges de 83 comunitats de propietaris de 5 grups residencials situats en àmbits de regeneració urbana de la ciutat. L’Ajuntament farà d’agent rehabilitador i licitarà els projectes d’executar. Els immobles formen part dels grups de Cernuda i Velasco, Rafalafena, Sequiol i Jose Antonio i Mediterráneo en el Grau.