L'Ajuntament de Cabanes publicarà la licitació d'un estudi que aprofundisca en descriure quina és la situació del litoral de la localitat i en plantejar les millors solucions per a protegir la costa, amb un contracte valorat en 100.000 euros. El consistori treballa de la mà amb el d'Orpesa, localitat amb la qual limita el terme municipal i que comparteixen la mateixa problemàtica.
“Aquest estudi ens permetrà saber l’estat actual de la nostra costa i les opcions que podem plantejar-nos per a protegir-la i preservar-la”, explica Virginia Martí, alcaldessa de Cabanes, qui afig que “és una absoluta prioritat per a nosaltres treballar per a frenar la regressió marina, i prendre les decisions que facen falta per a salvar el nostre patrimoni natural”.
La línia de treball del consistori de Cabanes es coordina amb la d’Orpesa, que va publicar recentment la licitació d’aquest estudi sobre el seu terme municipal. Cabanes va estar present en la celebració del I Congrés ‘Cada gra d’arena compta’ propulsat per Orpesa, que va definir alternatives i solucions per a protegir la costa i desafIar a la regressió marina perquè no perjudique més les localitats costaneres. Les bases de futur que es van asseure en aquelles jornades mediambientals també tractaran de confirmar-se amb la redacció d’aquest estudi tècnic que es licitarà, capaç de definir el full de ruta que Cabanes defensarà davant l’administració pública per a reivindicar la necessària protecció davant la imminent regressió.
“Una vegada tinguem els resultats, analitzarem quines opcions podem dur a terme a curt i mitjà termini per a evitar que més temporals colpegen les nostres platges”, ha explicat Martí. L’extens paisatge marítim de Cabanes, format pel Prat Cabanes-Torreblanca i per Torre de la Sal, “forma part del caràcter i de la vida dels nostres veïns, i defineix una dicotomia preciosa entre platja i muntanya que caracteritza a Cabanes”, ha afegit l’alcaldessa de Cabanes. Amb la realització d’aquest estudi, l’Ajuntament de Cabanes es compromet en la defensa d’un paisatge marítim en el qual viuen veïns i veïnes que es veuen afectats pels temporals marítims. Les conclusions d’aquest estudi seran la primera pedra d’un futur millor per al litoral marítim de Cabanes.