La Regidoria de Transició Ecològica conclou aquest divendres les jornades divulgatives amb detectors ultrasons
La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló de relleu aquest mes d’agost la colònia de rates penades del paratge del Molí la Font, una de les més importants d’Europa amb 1.500 exemplars. Els participants coneixen les característiques d’aquest mamífer a través de detectors d’ultrasons. Les jornades divulgatives, que organitza la Fundació Limne, conclouen aquest divendres 27 d’agost.
El departament que dirigeix Fernando Navarro impulsa la iniciativa de les Nits de Rates Penades per a implicar la ciutadania en la conservació de la biodiversitat del terme municipal i realçar la rellevància de les diferents espècies de rates penades que habiten en les cavitats del Molí la Font, incloses en catàlegs d’espècies amenaçades.
Aquesta iniciativa també ensenya accions de lluita biològica contra les plagues mitjançant la col·locació de caixes refugie. La primera part de l’activitat consisteix en una part teòrica, mentre la segona posarà en marxa estacions d’escolta amb detectors d’ultrasons perquè els assistents aprenguen a analitzar les rates penades i diferenciar les espècies.
Aquest divendres tindrà lloc la tercera i última jornada. L’aforament està limitat per la situació de pandèmia i les inscripcions s’han de realitzar en limne@limne.org En les dues primeres cites l’aforament va ser completat.
———–
Castelló pone de relieve la colonia de murciélagos del Molí la Font, una de las más importantes de Europa
La Concejalía de Transición Ecológica concluye este viernes las jornadas divulgativas con detectores ultrasonidos
La Concejalía de Transición Ecológica del Ayuntamiento de Castelló pone de relieve este mes de agosto la colonia de murciélagos del paraje del Molí la Font, una de las más importantes de Europa con 1.500 ejemplares. Los participantes conocen las características de este mamífero a través de detectores de ultrasonidos. Las jornadas divulgativas, que organiza la Fundación Limne, concluyen este viernes 27 de agosto.
El departamento que dirige Fernando Navarro impulsa la iniciativa de Las Nits de Rates Penades para implicar a la ciudadanía en la conservación de la biodiversidad del término municipal y realzar la relevancia de las diferentes especies de murciélagos que habitan en las cavidades del Molí la Font, incluidas en catálogos de especies amenazadas.
Esta iniciativa también enseña acciones de lucha biológica contra las plagas mediante la colocación de cajas refugio. La primera parte de la actividad consiste en una parte teórica, mientras la segunda pondrá en marcha estaciones de escucha con detectores de ultrasonidos para que los asistentes aprendan a analizar los murciélagos y diferenciar las especies.
Este viernes tendrá lugar la tercera y última jornada. El aforo está limitado por la situación de pandemia y las inscripciones se han de realizar en limne@limne.org En las dos primeras citas el aforo fue completado.