Compromís denuncia l’impacte del conveni urbanístic amb Monteagudo sobre el patrimoni de Benicarló

Compromís denuncia l’impacte del conveni urbanístic amb Monteagudo sobre el patrimoni de Benicarló

Maura assegura que el responsable de l'Urbanisme "s'ompli la boca de benicarlandisme però va per lliure i no pareix disposat a que cap alternativa moleste els interessos de la promotora"

 

El regidor i membre de la Comissió d’Urbanisme i Medi Ambient, Jordi Maura, ha denunciat que el conveni urbanístic entre l’Ajuntament i l’empresa Monteagudo (que vol construir gairebé un centenar de pisos davant del port amb una modificació del planejament a la carta per poder alçar més pisos del que permet el PGOU) «no respecta el patrimoni cultural benicarlando, ni les seues vistes ni entorn, en el que fa a l’encaixonament que es pretén entre dos edificis de gran alçada del magatzem de botes amb arcs diafragmàtics del segle XVIII«.

Així ho ha denunciat al darrer Ple, al assenyalar que «es descuida el patrimoni cultural, el de tots, la nostra història i passat» i que «a l’alternativa plantejada per Compromís a la comissió només vam rebre discrepàncies per part del regidor independent de l’àrea, que es va comportar més com a representant de l’altra part que no la que hauria de vetllar pels interessos municipals«.

Només coneixer-se les afeccions del conveni sobre aquest be de gran valor arquitectònic i cultural es va fer la petició per escrit de protegir este bé cultural. La petició no només no va ser contestada (algo massa freqüent en este ajuntament) sinó que inexplicablement va fer cap a una carpeta allunyada de l’actual expedient, mentre l’empresa promotora fa propaganda d’uns pisos que a dia d’avui no pot vendre i no hauria d’estar fent contractes per respecte al marc normatiu.

Ens sorprén com l’Ajuntament, una de les dos parts del conveni urbanístic, no s’haja esforçat més en aconseguir el millor tracte possible per als interessos del poble.

Ha assenyalat Maura, que ha reclamat la retirada del conveni i ha recordat com haver despejat d’edificis va beneficiar el conjunt del convent de Sant Francesc i s’ha preguntat si «anem ara a adosar un mamotreto a un magatzem de boters del segle XVIII, una activitat vinculada al comerç per mig món que va tindre el vi Carlón«.

Relacionados  Som Castelló anuncia movilizaciones ante la "ola de vandalismo"

La proposta de Compromís

1.- Una zona verda al costat del celler fins l’Avinguda del Marqués .

2.- Compensar a l’empresa amb més m2 per recuperar eixa volumetria a la part posterior

3.- Un edifici escalonat, amb més pisos amb la típica vista a la mar de primera fila

4.- Es guanya un espai verd a primera línea i es revaloritza l’edifici amb esta zona verda i el patrimoni d’una forma digna, sense que quede amagat.