Cultura dona suport a la 5a edició del festival de cinema documental DocsValència

Cultura dona suport a la 5a edició del festival de cinema documental DocsValència

El festival DocsValència, Espai de No Ficció se celebra del 28 d’octubre al 6 de novembre als cinemes Lys de València. La Filmoteca de València projectarà el cicle ‘Dones a quadre’, una nova secció dedicada al cinema sobre els problemes socials de les dones.

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha participat en la presentació de la 5a edició del festival internacional de cinema documental de València DocsValència, Espai de No Ficció, que se celebra del 28 d’octubre al 6 de novembre als cinemes Lys de València i altres espais culturals de la ciutat.

DocsValència, Espai de No Ficció és un festival de cinema documental que té el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura.

Segons Raquel Tamarit, “sempre hem estat al costat d’aquest festival lligat a la realitat social, política i cultural des de la no ficció. L’hem vist créixer i ampliar els seus horitzons, sempre amb una programació cinematogràfica de molta qualitat i interés social”, i ha afegit: “DocsValència és molt important per a crear nous públics en l’audiovisual i també molt necessari per les activitats paral·leles formatives i d’internacionalització. Crea xarxa en el nostre sector audiovisual i construeix ponts d’experiències de desenvolupament de projectes arreu del món. Per això és un festival, però també un punt de trobada clau”.

En la presentació de DocsValència també han participat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello; el director general del festival DocsValència, Pau Montagud; el director executiu del festival, Nacho Navarro; el gerent dels cinemes Lys, Silvino Puig, i els directors del documental ‘Lobster Soup’, Pepe Andreu i Rafa Molés.

Com a novetat, els cinemes Lys seran la seu principal en la qual es projectaran les tres seccions competitives.

El festival també projectarà programació a la Filmoteca de València i l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. Les activitats del laboratori de formació, indústria i internacionalització DocsLab se celebren al Col·legi Major Rector Peset.

Relacionados  Fajardo i Cortells s'incorporen com a tinents d'alcalde a la Junta de Govern Local

Enguany, DocsValència ha llançat per primera vegada la convocatòria a l’àmbit internacional. Dels 739 documentals inscrits, 27 seran exhibits en les 46 projeccions programades. Amb la novetat del Premi Global Docs al millor documental internacional, repeteixen el Premi Mirades dedicat al documental valencià i el Premi Panorama, destinat al millor documental espanyol. La dotació econòmica d’aquests premis ascendeix a 6.000 euros.

En la secció Mirades, dedicada al documental valencià, participen cinc produccions: ‘Arcadeología’, de Mario-Paul Martínez; ‘No hay nadie’, de Rafa Cruz i Gonzalo Gurrea; ‘Efest’, de Begoña Tello i Gabriel Cobos; ‘Me voy me voy’, de Paula Giménez Monar, i ‘La palabra maldita’, de Javier Álvarez Solís.

En la secció internacional Global Docs es projecten la brasilera ‘Você não é um soldado’, de Maria Carolina Telles; ‘The other side of the river’, una coproducció entre Alemanya i Finlàndia, dirigida per Antonia Kilian; la txeca ‘A New Shift’, de Jindřich Andrš; la francesa ‘Once Upon a Time in the West… of Africa’, de Romain Potocki, i la polonesa ‘Butterfly’s Dream’, de Jaroslaw Szmidt.

En la secció Panorama, dedicada al documental nacional, es projecta ‘Marcos y Vida’, de Marcos Macarro; ‘Non Dago Mikel?’, d’Amaia Merino i Miguel Ángel Llamas; ‘Balandrau, infern glaçat’, de Guille Cascante; ‘La última cinta desde Bosnia’, d’Albert Solé; ‘Kuartk Valley’, de Maider Oleaga, ‘No somos nada’, de Javier Corcuera, i ‘Bienvenidos a España’, de Juan Antonio Moreno.