El Museu de Belles Arts de Castelló acull la trobada ‘XATS’ amb Paula Bonet i Víctor del Árbol

El Museu de Belles Arts de Castelló acull la trobada ‘XATS’ amb Paula Bonet i Víctor del Árbol

La trobada se celebrarà dimecres que ve, 23 de novembre, a les 19.30 hores. ‘XATS’ és un cicle de conferències-conversacions impulsat per la Direcció General de Cultura i Patrimoni. Tots els actes seran d’entrada lliure.

 

El Cicle de Conferències – Converses Úniques ‘XATS’, promogut per la Direcció General de Cultura i Patrimoni, torna a Castelló en una trobada que estarà protagonitzada per dues grans figures en els seus respectius camps de treball artístic: Paula Bonet en el món de la il·lustració i Víctor del Árbol en el de la literatura.

Els dos autors analitzaran l’abast que les diferents manifestacions artístiques provoquen en els lectors que les gaudeixen. La narrativa com a element curatiu i reivindicatiu és un tema que generarà converses entre els qui assistisquen a l’esdeveniment i tinguen l’oportunitat d’escoltar-los.

La cita serà en el Museu de Belles Arts de Castelló (avinguda Germans Bou, 28) el dimecres 23 de novembre a les 19.30 hores.

Paula Bonet

Paula Bonet centra el seu treball en la pintura a l’oli, el gravat i l’escriptura. Ha realitzat exposicions a Barcelona, Madrid, Porto, París, Londres, Bèlgica, Urbino, Berlín, Santiago de Xile, València, Miami i Mèxic.

‘Qué hacer cuando en la pantalla aparece The End’ (2014), ‘813’ (2015) i ‘La Sed’ (2016) són les seues primeres publicacions editorials. En aquestes, la imatge i la paraula tenen el mateix pes. L’abril de 2017 publica ‘Quema la memoria’, un cançoner il·lustrat en què el seu univers es fon amb el del cantautor de The New Raemon. El març de 2018 publica ‘Por el olvido’ junt amb el dibuixant Aitor Saraiba. Amb ‘Roedores. Cuerpo de embarazada sin embrión’ (2018) normalitza una realitat tan comuna com la de l’avortament espontani. La seua obra més recent és ‘La anguila’, que aborda la paraula i també la imatge.

En 2018 rep l’alta distinció de la GV i és guardonada amb la Medalla al Mèrit Cultural. Des de llavors, dirigeix el taller La Madriguera, un espai de creació i aprenentatge en el qual es desenvolupen tècniques vinculades amb la gràfica i amb la literatura.

Relacionados  Vila-real premia el compromís pel medi ambient i l'economia circular

Víctor del Árbol

És un prolífic autor de les novel·les que s’han traduït a nombrosos idiomes i gaudeixen d’un èxit extraordinari a França, on el 2018 va ser nomenat cavaller de les arts i les lletres.

Alguns dels seus títols són: ‘La tristesa del samurai’ (‘Prix du Polar Européen’ 2012), ‘Respirar per la ferida’ (finalista en el Festival de Beaune 2014 a la millor novel·la estrangera), ‘Un milió de gotes’ (guanyadora en 2015 del Grand Prix de Littérature Policière i un dels llibres més destacats del 2021 als Estats Units segons ‘Publishers Weekly’), ‘La vespra de quasi tot’ (Premi Nadal de Novel·la 2016), ‘Por encima de la lluvia’ (2017), ‘Abans dels anys terribles’ (2019) i ‘El fill del pare’ (2021).

Pla valencià per al foment del llibre i la lectura

‘XATS’ és una activitat que forma part del Pla valencià per al foment del llibre i la lectura de la Generalitat que desenvolupa Amundsen, empresa especialitzada en organització d’esdeveniments literaris.

Tots els actes seran d’entrada lliure fins a completar-nel’aforament, i quan finalitze cada acte els assistents podran comprar els llibres dels autors i emportar-se’ls signats. Més informació en ‘xats-conversacionesunicas.com/ca’.