El Govern aportarà 14 milions a través dels fons Next Generation, que es completaran amb 2,9 milions de l'Ajuntament.
La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló, María Jesús Garrido, ha signat aquest dilluns a València amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, els acords per a impulsar les actuacions de rehabilitació en cinc grups residencials de Castelló amb 594 habitatges del Pla Barris. El Ministeri aporta més del 70% del finançament amb prop de 14 milions a través del Pla de Recuperació i Resiliència Next Generation de la Unió Europea, que es completa amb 2,9 milions de l’Ajuntament de Castelló.
L’acte ha contemplat la signatura per part de la ministra amb la Generalitat Valenciana i 23 municipis de la Comunitat Valenciana participants en el Pla Barris, dels quals 5 corresponen a la província de Castelló. També han assistit el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat, Héctor Illueca, i el secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge, David Lucas.
Hui hem fet un pas més per a materialitzar la inversió en rehabilitació més important en les últimes dècades que es realitzarà a Castelló. La capital de la Plana és el municipi que més finançament ha aconseguit de la Comunitat Valenciana gràcies al treball de l’Oficina Municipal d’Habitatge i a l’esforç de les comunitats de propietaris per a presentar-se a la convocatòria.
Ha destacat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.
El finançament del ministeri via Next Generation contempla d’una banda els entorns residencials de Sequiol i el Grau (Mediterrani i José Antonio), en els quals està prevista la rehabilitació de 154 habitatges, totes de titularitat privada, per a una única fase d’actuacions. L’aportació de Mitma prevista en aquest acord és de 3.891.758,18 euros.
En segon lloc es troben els grups 25 de novembre i Cernuda i Velasco en Rafalafena, que inclou 440 habitatges, totes de titularitat privada, per a una primera fase d’actuacions. L’aportació del Mitma prevista en aquest acord és de 9.411.600,00 euros.
Els ajuntaments subscrits al Pla Barris faran de gestor públic de rehabilitació i prestaran els serveis d’oficina de rehabilitació, l’abast de la qual serà el de facilitar la gestió i el desenvolupament de les actuacions programades, informar i assessorar les comunitats de propietaris, així com gestionar els expedients de cadascun dels edificis que es rehabilitaran, entre altres comeses.
Finalment, les esmentades entitats locals assumeixen les obres de regeneració urbana. Els plans d’actuació recolliran obres en zones comunes, en conservació d’edificis, accesibilitat i millora en eficiència energètica. També reserva un 15% del pressupost per a actuacions en l’entorn urbà.