La Càtedra de Mediació Policial ‘Ciutat de Vila-real’ de la Universitat Jaume es reuneix amb la Comissió Mixta de Seguiment

La Càtedra de Mediació Policial ‘Ciutat de Vila-real’ de la Universitat Jaume es reuneix  amb la Comissió Mixta de Seguiment

De les activitats realitzades durant l'any 2021, cal destacar l’organització de diferents accions de formació com ara la sisena edició del Curs de Formació Continua d’Iniciació a la Mediació Policial, l’onzena edició del Curs Intensiu de Mediació Policial o el seminari en línia “Les reformes legals en matèria de mediació y justícia restaurativa: Un pas endavant?”

La Càtedra de Mediació Policial «Ciutat de Vila-real» de la Universitat Jaume I ha mantingut hui la reunió anual de la Comissió Mixta de Seguiment, segons estableix el conveni de col·laboració entre l’UJI i l’Ajuntament de Vila-real, on s’ha presentat la memòria d’activitats de l’any 2021 i la proposta d’activitats per al pròxim any 2022.

A la reunió han estat presents la vicerectora d’Estudis i Docència, Isabel García; la directora de la Càtedra, Andrea Planchadell; la primera tinent d’alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana de Vila-real, Silvia Gómez; l’intendent de la Policia Local de Vila-real, Ramón Martínez; Helena Pérez, tècnica de la càtedra i Clara Franch, del Servei de Comunicació i Publicacions de l’UJI.

Ha sigut molt destacable la participació de la Càtedra en distints congressos internacionals com el “II Congrés Internacional de Mediació Policial i Policia de Proximitat”; el II Congrés Internacional “La Mediació Intrajudicial en Espanya: assoliments i reptes ”; o el “XI Congrés Hispano-Polaco sobre Tradició Jurídica Europea”. La Càtedra també ha participat durant el 2021 en el I Encontre de Juristes Acadèmics per la Mediació en València.

Dintre de l’activitat investigadora, s’han realitzat tres publicacions a nivell nacional i internacional. La publicació en l’obra col·lectiva Meditaciones sobre mediación (MED+), de Tirant lo Blanch, destaca perquè que no està limitada a l’àmbit de la mediació policial i dona conèixer el treball de la Policia i de la Càtedra en altres àmbits.

També s’ha publicat una ponència en el Journal of Modern Science amb el títol «Joint custody in accordance with the principles of the best interests of the minor and parental co-responsibility: special reference to family mediation», i s’ha realitzat un capítol en l’obra colectiva El régimen jurídico de las Policías Locales en el Estado Español.

Relacionados  El Mucbe acull una exposició sobre la diversitat social i cultural de Benicarló

Cal remarcar també que l’alumne del Curs d’Espert en Mediació Policial Juan Domingo García ha sigut finalista en la categoria de projecte final de curs de l’Associació Madrilenya de Mediadors.

Pel que fa a l’any 2022, la Càtedra de Mediació Policial «Ciutat de Vila-real» de l’UJI té prevista la publicació de la Guia bàsica de la pràctica de la mediació policial, elaborada durant l’any 2021, la publicació del Mapa de la Mediació Policial de la Comunitat Valenciana, realitzada des de l’Observatori de la mediació policial i l’elaboració d’un informe sobre la formació en mediació dels cossos de Policia Local de la Comunitat Valenciana.

També es mantindrà el seu objectiu de desenvolupar activitats de formació, promoció i divulgació de mètodes de gestió de conflictes i de la convivència amb la realització de diferents cursos.