L’Església de Sant Josep de La Jana tornarà a lluir en el Carrascal

La Generalitat Valenciana ha concedit a l’Ajuntament una subvenció de 150.000€ per intervindre en l’estructura de l’ermita de Sant Josep del Carrascal i recuperar el seu aspecte original.

 

Estes ajudes s’inclouen dins del programa de subvencions destinades a promoure la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni i la dinamització cultural, i l’adequació i la renovació de béns i espais municipals.

Fa quatre anys vam preparar i redactar amb la supervisió de la Conselleria de Cultura un projecte ambiciós per assegurar la recuperació de l’església del Carrascal, però l’elevat cost de la intervenció feien impossible esta obra sense l’ajuda econòmica de les administracions superiors, durant estos anys hem estat batallant i buscant finançament per poder començar les obres i amb esta injecció econòmica començarem a treballar este any.

Ha explicat el portaveu de l’equip de govern, Àlex Vilanova.

El projecte d’intervenció estructural en l’església de Sant Josep del Carrascal compta amb un pressupost de prop de 200.000 euros i «es pretén recuperar la cúpula i tota l’estructura que està prou danyada com hem vingut denunciant els últims anys». L’església que es va construir l’any 1587 necessita una «reparació urgent» i amb esta intervenció el que volem és assegurar la seua supervivència per als pròxims segles. Ha dit, Vilanova.

Amb esta subvenció cobrirem més del 75% de l’obra i ja estem treballant per buscar el finançament adequat per cobrir el 25% restant i poder recuperar el més prompte possible este edifici tan emblemàtic per als veïns i veïnes de la Jana.

Ha conclòs el portaveu de l’equip de govern, Àlex Vilanova.