‘Mirades entre veïns’: 23 fotògrafs mostren banda i banda del riu Sénia a Benicarló – Castelló

‘Mirades entre veïns’: 23 fotògrafs mostren banda i banda del riu Sénia a Benicarló – Castelló

El Mucbe acull l’exposició col·lectiva ‘Mirades entre veïns’, de l’associació DiLLUMs d’Arts al Forn, que mostra 23 fotografies d’autors i autores procedents de les comarques que abracen el riu Sénia.

 

Fins al 21 de maig es pot visitar a la capella del Mucbe l’exposició ‘Mirades entre veïns’, un nou projecte del col·lectiu DiLLUMs d’Arts al Forn que pretén donar a conéixer el patrimoni cultural, arquitectònic, etnològic i paisatgístic del territori que envolta el riu Sénia i al mateix temps posar en valor el talent dels artistes, en aquest cas fotògrafs, que hi viuen, amb l’objectiu de fomentar sinergies i complicitats entre ells.

El regidor de Cultura, José Antonio Sánchez, ha estat l’encarregat de presentar aquesta mostra de 23 fotografies d’autors i autores del territori realitzades en 21 poblacions diferents d’ambdós costats del riu. El regidor ha volgut destacar la «gran qualitat de les fotografies exposades» i ha subratllat la voluntat de l’exposició de «crear una visió múltiple i contrastada d’aquelles poblacions que conformen una unitat de sentiments». En aquest sentit, José Antonio Sánchez ha remarcat,

Aquests 23 artistes pertanyen a un territori culturalment unit, amb una història i un passat comú, i ens ompli d’orgull que hagen volgut exposar el seu treball a Benicarló.

Un dels dos comissaris de la mostra, Ricardo Gascón, ha explicat que el projecte de ‘Mirades entre veïns’ va molt més enllà d’exposar fotografies de postals de les diferents poblacions.

El que hem volgut ha estat copsar la mirada personal i subjectiva de cada fotògraf respecte d’un territori que no és el seu, en el sentit que hem enviat un fotògraf del Baix Maestrat a fotografiar Tortosa o un fotògraf del Montsià a fotografiar Benicarló, de manera que han pogut captar imatges diferents que potser un professional del mateix municipi no haguera fet mai.

Ricardo Gascón ha afegit que «amb aquesta exposició hem volgut crear ponts de comunicació i de coneixement mutu entre la gent de les poblacions del nord i del sud del riu Sénia, a través de la fotografia i d’altres activitats que es puguen realitzar durant la seua itinerància pels diferents espais expositius de les nostres terres».

Relacionados  Les mongetes niuen per tercer any consecutiu al Paisatge Protegit del Millars

La fotògrafa benicarlanda Míriam G. Troncho ha estat una de les creadores que ha participat en el projecte, concretament amb una imatge de la capital del Baix Ebre, Tortosa. Míriam G. Troncho ha remarcat la importància de participar en aquests projectes col·lectius «perquè et permeten conéixer persones i punts de vista diferents que t’ajuden a créixer com a professional».

Tot i que en la mostra només es pot contemplar una fotografia de cada autor, les imatges van acompanyades d’un codi QR que permet contemplar les cinc imatges que cadascun dels fotògrafs i fotògrafes ha realitzat per al projecte.